Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Macquarie: Τα διαφορετικά σενάρια για την έκβαση των βρετανικών εκλογών και πως θα επηρεάσουν τη στερλίνα

Macquarie: Τα διαφορετικά σενάρια για την έκβαση των βρετανικών εκλογών και πως θα επηρεάσουν τη στερλίνα
Η στερλίνα θα επιβαρυνθεί σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο αυτοδύναμο κόμμα στη Βρετανία
Εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May πετύχει μια νίκη στις σημερινές (8/6/2017) εκλογές, η στερλίνα πιθανότητα θα σημειώσει ράλι, σύμφωνα με ανάλυση της Macquarie.
Όπως αναφέρεται οποιοδήποτε στοιχείο που δείχνει ότι η May έχει μπει στο δρόμο για να διευρύνει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία θα είναι θετική είδηση για τη στερλίνα.
Ωστόσο αυτό είναι λίγο οξύμωρο, καθώς η May είναι υπέρ του σκληρού Brexit, αλλά η Macquarie επισημαίνει ότι σε αυτό έχει βασιστεί η πορεία της στερλίνας μετά τις 18 Απριλίου, όταν η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε τις πρόωρες εκλογές.
«Πιστεύουμε ότι η καθοδική τάση της στερλίνας θα μπορούσε να συνεχιστεί για λίγες ημέρες, καθώς η May ορίζει το υπουργικό της συμβούλιο και οι διαπραγματεύσεις ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου αρχίζουν» αναφέρεται στην ανάλυση.
Ωστόσο, οι αναλυτές δεν αποκλείουν ένα σενάριο ασταθούς κοινοβουλίου (όπου κανένα κόμμα δεν θα έχει πλειοψηφία), καθώς που θα επιβαρύνει τη στερλίνα.
«Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος αυτές οι εκλογές να χρησιμοποιηθούν ως δεύτερος δημοψήφισμα για τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασολείου με την ΕΕ, μια τελευταία προσπάθεια για να αποφευχθεί το Brexit» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Macquarie σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο αυτοδύναμο κόμμα στη Βουλή, τότε αυτό θα οδηγήσε σε ένα μαλακότερο Brexit.
«Αλλά κατά ένα ειρωνικό τρόπο, η στερλίνα αναμένεται να υποχωρήσει αρχικά» τονίζουν επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης