Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Στο 95% η πιθανότητα συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup (15/6) μόνο για αξιολόγηση

tags :
Citigroup: Στο 95% η πιθανότητα συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup (15/6) μόνο για αξιολόγηση
Η συμφωνία θα διατηρήσει την αβεβαιότητα για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Στο 95% διαμορφώνει την πιθανότητα συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup (15/6), η Citigroup, αλλά... μόνο για την αξιολόγηση.
Οι αναλυτές της Citigroup υπενθυμίζουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας Euroworking, Τ. Wieser, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη σε εφημερίδα ότι η συμφωνία για το ελληνικό σχέδιο διάσωσης είναι σχεδόν βέβαιη την επόμενη εβδομάδα.
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ που θα συμφωνήσει να παραμείνει στο πρόγραμμα κατ 'αρχήν, αλλά χωρίς να προχωρήσει σε πληρωμές έως ότου υπάρξει συμφωνία για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.
Ο Wieser δήλωσε ότι το ΔΝΤ επιθυμεί την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, η οποία θα απαλλάσσει τη χώρα από πληρωμές κεφαλαίου ή τόκων μέχρι το 2060, πρόταση που όλοι οι Ευρωπαίοι θεώρησαν "παράλογη".
Σύμφωνα με τη Citigroup, αναμένεται συμφωνία την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για την ελάφρυνση του χρέους.
Η συμφωνία αυτή θα διατηρήσει την αβεβαιότητα για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

(Πρώτη ενημέρωση 14:24, 8 Ιουνίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης