Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η κατάρρευση των αγορών είναι θέμα χρόνου, τα χειρότερα για την φούσκα των μετοχών είναι εμπρός

tags :
Phoenix Capital: Η κατάρρευση των αγορών είναι θέμα χρόνου, τα χειρότερα για την φούσκα των μετοχών είναι εμπρός
Η μοναδική φορά που οι μετοχές ήταν ακριβότερες βάσει της αγαπημένης μέτρησης αποτίμησης του Buffett, ήταν κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης φούσκας της χρηματιστηριακής αγοράς όλων των εποχών
Η κατάρρευση των αγορών είναι θέμα χρόνου, επισημαίνει η Phoenix Capital η οποία κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, προειδοποιώντας πως τα χειρότερα έπονται.
Η έκθεση έχει ως εξής:
Συνεχίζουμε να διαβάζουμε άρθρα και σχόλια στα οικονομικά μέσα που διακηρύσσουν ότι οι μετοχές δεν είναι σε φούσκα.
Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο είτε είναι ψεύτικοι είτε λένε σκόπιμα ψέματα.
Ο Warren Buffett είναι πιθανώς ο πιο διάσημος επενδυτής όλων των εποχών και θεωρείται ευρέως ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην ιστορία.
Ο αγαπημένος τρόπος του Buffett για τη μέτρηση των μετοχών είναι η αναλογία Κεφαλαιοποίησης Χρηματιστηρίου προς Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.
Αυτή ήταν μια από τις βασικές μετρήσεις του Buffett που χρησιμοποίησε για να υποστηρίξει γιατί η «τεχνολογική τρέλα» στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν μια μανία που έπρεπε κάποιος να μείνει μακριά.
Παρακάτω η μέτρηση αυτή αρχίζει στις αρχές της δεκαετίας του '90.
Όπως μπορείτε να δείτε, σήμερα ο λόγος αυτός είναι υψηλότερος από το ανώτατο όριο του 2007: μια περίοδο που είναι ευρέως γνωστό ότι ήταν μια τεράστια φούσκα.
Πράγματι, την τελευταία φορά που ο δείκτης ήταν τόσο υψηλός, ήταν το τέταρτο 3μηνο του 1998 ... ακριβώς πριν οι μετοχές συντριβούν στη μεγαλύτερη φούσκα χρηματιστηριακών αγορών όλων των εποχών.
Με απλά λόγια: η μοναδική φορά που οι μετοχές ήταν ακριβότερες βάσει της αγαπημένης μέτρησης αποτίμησης του Buffett, ήταν κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης φούσκας της χρηματιστηριακής αγοράς όλων των εποχών: μια περίοδος που όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι ήταν παντελής παραφροσύνη.
Αυτή η φούσκα θα σκάσει ακριβώς όπως έκανε η τεχνολογική φούσκα, ή η αντίστοιχη στεγαστική.
Και οι έξυπνοι επενδυτές θα τη χρησιμοποιήσουν για να κάνουν κυριολεκτικά περιουσίες από αυτήν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης