Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Υποχώρηση των βρετανικών μετοχών και sell off στη στερλίνα λόγω βρετανικών εκλογών

Deutsche Bank: Υποχώρηση των βρετανικών μετοχών και sell off στη στερλίνα λόγω βρετανικών εκλογών
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα θα είναι αρνητική για τις εγχώριες τράπεζες
Οι μετοχές των εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας που επικεντρώνονται στην εγχώρια αγορά αναμένεται να καταγράψουν απώλειες μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, ενώ οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών θα μπορούν να σημειώσουν ράλι, σύμφωνα με τη Deutsche Bank.
Ωστόσο, η στερλίνα σημείωσε ραγδαία υποχώρηση μετά την ανακοίνωση των exit polls σύμφωνα με τα οποία η Theresa May δεν μπορούν να εξασφαλίσει πλειοψηφία.
Έως νωρίς σήμερα (9/6/2017) το πρωί, οπότε και επιβεβαιώθηκε το σενάριο του «μετέωρου κοινοβουλίου» η στερλίνα είχε υποχωρήσει κατά σχεδόν 1,5% έναντι του δολαρίου στο 1,2754 δολ..
Περιγράφοντας την προοπτική μια μειοψηφίας των Συντηρητικών ή ενός «μετέωρου κοινοβουλίου» η Deutsche Bank προειδοποιεί ότι αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ενισχύσει τον κίνδυνο ενός σκληρού Brexit αλλά και την αβεβαιότητα όσον αφορά στη μακροοικονομία.
«Οι μακροοικονομικοί αναλυτές μας αναμένουν ότι η στερλίνα να σημειώσει έντονο sell off και τα βρετανικά ομόλογα θα υποχωρήσουν στο 0,9% (από 1,05%) σε αυτό το σενάριο.
Οι εξαγωγικές εταιρείες με μικρή έκθεση στην εγχώρια οικονομία αλλά με μεγάλη ευαισθησία στη στερλίνα αναμένεται να υπεραποδόσουν, ενώ οι εγχώριες εταιρείες αναμένεται να ζημιωθούν από την αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Όπως ανάφερουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, «η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα λόγω του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι αρνητική για τις εγχώριες τράπεζες, ιδίως σε σχέση με τις εκείνες που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχπυν επικεντρωθεί στην παγκόσμια οικονομία (HSBC, Standard Chartered)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης