Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Το σήμα ανοδικής διαφυγής θα ενεργοποιηθεί με επιτυχημένη τμήση των 795-800 μονάδων

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Το σήμα ανοδικής διαφυγής θα ενεργοποιηθεί με  επιτυχημένη τμήση των 795-800 μονάδων
Ιδιαίτερα ανθεκτική είναι πάντως παρά τη μέχρι τώρα «στριφνή» ειδησεογραφία η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών
Η αγορά συνεχίζει την πλαγιοσταθεροποιητική της κίνηση με το Γενικό Δείκτη να λαμβάνει τιμές μέσα στο εύρος διακύμανσης των 790 με 768 μονάδων αναμένοντας κατά πολλούς το άκουσμα του «αφέτη» την ερχόμενη εβδομάδα, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Από εκεί και έπειτα οι διαγραμματικές ερμηνείες επικεντρώνονται στο σχηματισμό μιας διακριτικής «σημαίας» (Flag  pattern) στο ημερήσιο διάγραμμα του δείκτη, όπου στατιστικώς κατά 67% αποτελεί κίνηση συνέχειας (continuation) της υπάρχουσας ανοδικής τάσης, αναφέρει ο αναλυτής.
Το σήμα ανοδικής διαφυγής θα ενεργοποιηθεί με την επιτυχημένη τμήση της ζώνης των 795 με 800 μονάδων ωθώντας το Γενικό Δείκτη προς το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης των 830 με 850 μονάδων.
Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που αποτυπωθεί μια σαθρότητα πάνω στη βραχυχρόνια στήριξη των 760 μονάδων θα πρέπει να μας θέσει σε καθοδική εγρήγορση μιας πιθανής βίαιης εκτόνωσης προς το επίπεδο των 740 με 738 μονάδων.  
Αναφορικά με τον δείκτης FTSE 25 τονίζει πως πραγματοποιεί πλαγιοκαθοδική κίνηση με το όρια απασφάλισης για μεν τους αγοραστές να είναι οι 2126 μονάδες και για δε τους πωλητές οι 2011 μονάδες.
Αρνητική μέχρι τώρα η αδύναμη κίνηση του γνωστού  ταλαντωτή ορμής RSI πέριξ των 60 μονάδων.
Τα φώτα για άλλη μια φορά έχει τραβήξει ο Τραπεζικός Δείκτης  με τις γρήγορες  εναλλαγές τάσης μέσα σε ένα ποσοστιαίο εύρος διακύμανσης ±8% μεταξύ των 1030 με 950 μονάδων.
Ιδιαίτερα ανθεκτική είναι πάντως παρά τη μέχρι τώρα «στριφνή» ειδησεογραφία η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών πάνω σε σημαντικές διαγραμματικές ενδείξεις, όπως είναι της ΑΛΦΑ στα 2€, της ΕΤΕ στα 0,30 ευρώ, της ΠΕΙΡ στα 0,20 ευρώ και της ΕΥΡΩΒ στα 0,80 ευρώ.
Τα πρώτα σήματα ανοδικής εκτόνωσης θα δοθούν κυρίως με την καταστρατήγηση των επιπέδων αντίστασης  των 2,30 ευρώ για την ΑΛΦΑ και των 0,35 ευρώ για την ΕΤΕ, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης