Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις – Κλείσιμο αξιολόγησης στις 15 Ιουνίου θέλει η αγορά

tags :
ΧΑ: Το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις – Κλείσιμο αξιολόγησης στις 15 Ιουνίου θέλει η αγορά
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ο ΟΠΑΠ – Αύριο θα γίνει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών
Καθώς πλησιάζουμε προς την κρίσιμη ημερομηνία της 15ης Ιουνίου, όπου θα λάβει χώρα το κρίσιμο Eurogroup, εντείνονται οι συνομιλίες προκειμένου να υπάρξει θετική κατάληξη.
Οι επενδυτές περιμένουν κλείσιμο της αξιολόγησης για να μπει και τέλος στην πολύμηνη αυτή διαπραγμάτευση που ταλαιπώρησε σημαντικά την εγχώρια αγορά.
Το βλέμμα θα είναι στραμμένο στις εξελίξεις αναφορικά με το Eurogroup, ενώ αναλυτές σημειώνουν πως το ΧΑ θα λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού.
Η επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Οικονομικών έχει σημασία καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως έρχεται με μία πρόταση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.
Σε εταιρικό επίπεδο, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ο ΟΠΑΠ, ενώ αύριο θα γίνει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Σύμφωνα με τη Beta τα έσοδα αναμένεται να ενισχυθούν οριακά στα 1,055 δισ. ευρώ, τα EBITDA να υποχωρήσουν 17% και να διαμορφωθούν στα 77 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στα 38,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 26%.
Η Eurobank περιμένει καθαρά κέρδη 38,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 27%, ενώ η Euroxx περιμένει καθαρά κέρδη 42 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2%.

Eurobank

Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να τηρήσει στάση αναμονής περιμένοντας τα όποια νέα από τη συνάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών με τον Έλληνα ομόλογό του.

Euroxx

Με τον πήχη να έχει χαμηλώσει αναφορικά με το τι περιμένει η Ελλάδα από το Eurogroup της Πέμπτης το ΧΑ αναμένεται να βρει το βηματισμό του και να κινηθεί ανάλογα με τις διεθνείς αγορές, ήτοι υψηλότερα.

Beta

Καθώς ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire θα είναι στην Αθήνα σήμερα, υπάρχουν σημάδια ότι οι επίσημες συνομιλίες για το χρέος και την εκταμίευση της δόσεις εντείνονται ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης.
Οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που σχετίζονται με το Eurougroup τηρώντας στάση αναμονής με τη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης