Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η Γαλλία βοηθάει την Ελλάδα, αλλά οι προτάσεις της έχουν... ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας

tags :
Citigroup: Η Γαλλία βοηθάει την Ελλάδα, αλλά οι προτάσεις της έχουν... ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας
Η επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές, αλλά και η προοπτική ένταξης στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι δυσχερείς βραχυπρόθεσμα
Η ισχυροποίηση της νέας γαλλικής κυβέρνησης, μετά και τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, μπορεί να αλλάξει ελαφρώς τις ισορροπίες στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, αλλά οι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας έχουν.
Αυτό αναφέρει σήμερα η Citigroup, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι η επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές, αλλά και η προοπτική ένταξης στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι δυσχερείς βραχυπρόθεσμα.
Το σχόλιο της Citigroup ήρθε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κ. Regling, ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, εφόσον εφαρμόσει τις μετοαρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.
Οι καθυστερήσεις όμως στην αξιολόγηση έχουν κάνει κακό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη.
Οι πιστωτές της Ελλάδας εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύσκολη θέση όσον αφορά την έκταση της ελάφρυνσης του χρέους (εάν υπάρχει) που θα προσφέρουν στην Ελλάδα.
Η συνάντηση του Eurogroup αυτή την εβδομάδα (15 Ιουνίου) αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και την επόμενη εκταμίευση των δανείων διάσωσης για την Ελλάδα, καθώς και ορισμένα βήματα προόδου για την ελάφρυνση του χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γαλλία έχει καταθέσει πρόταση που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μηχανισμού με ρήτρα ανάπτυξης που θα τη συνδέει με την αποπληρωμή του χρέους και τα τοκοχρεολύσια.
Η γαλλική πρόταση περιλαμβάνει αναπτυξιακές δράσεις και παρεμβάσεις που θα γεφυρώσουν τις διαφορές Ευρώπης και ΔΝΤ για τις προβλέψεις της ανάπτυξης και για τα απαιτούμενα μέτρα για το χρέος.

(Πρώτη ενημέρωση 13:50, 12 Ιουνίου 2017) 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης