Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Πιο «σκληρά» τα stress tests του 2018 για τις ευρωπαϊκες τράπεζες - Αδύναμος κρίκος η Popular

Moody's: Πιο «σκληρά» τα stress tests του 2018 για τις ευρωπαϊκες τράπεζες - Αδύναμος κρίκος η Popular
Πλέον συμπεριλαμβάνονται στα tests και τα νέα διεθνή λογιστικά πρότυπα IFRS 9, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει αρνητικά για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών 
Ως πιο «σκληρά» για τις τράπεζες της Ε.Ε. κρίνει τα επικείμενα stress tests του 2018 η Moody’s, με βάση τις παραμέτρους (περισσότερα εδώ) που δημοσίευσε την περασμένη Τετάρτη (7 Ιουνίου 2017) η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕBA).
Όπως σημειώνει, πλέον συμπεριλαμβάνονται στα tests και τα νέα διεθνή λογιστικά πρότυπα IFRS 9, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει αρνητικά για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών σε ό,τι αφορά στο δυσμενές σενάριο που θα δοκιμαστούν.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως τα παραπάνω συμπίπτουν και με τη διάσωση της ισπανικής Banco Popular (αξιολόγηση Ba1), η οποία τα πήγε καλά στα αντίστοιχα stress tests του 2016 αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες στα επόμενα.
Παρά την εξαγορά της από την Banco Santader, στα tests του 2018 της
ΕBA, η Popular θα περιλαμβάνεται εκ νέου στους «αδύναμους» υποψηφίους, ειδικά σε ό,τι αφορά στις έξι ισπανικές τράπεζες, σχολιάζει η Moody’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης