Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η ΕΚΤ αναμένεται να επεκτείνει το QE έως το 2019

Societe Generale: Η ΕΚΤ αναμένεται να επεκτείνει το QE έως το 2019
Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων
Την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως το 2019 παρ' όλο που στην τελευταία συνεδρίαση της Τράπεζας ανακοινώθηκε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη φαίνεται ισορροπημένη, εκφράζουν οι αναλυτές της Societe Generale.
Η κεντρική τράπεζα έθεσε έναν ήπιο (dovish) τόνο στην ανάλυση της για το outlook της Ευρώπης αλλά η πιθανότητα να ανακοινώσει την επέκταση του προγράμματος αγοράς assets το τρίτο τρίμηνο του 2017 φαίνεται εξαιρετικά πιθανό.
Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την επέκταση του προγράμματος, κάτι έξι μήνες τον Σεπτέμβριο.
Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει με μηνιαίο ρυθμό 40 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και να μειωθεί κατά 10 δισ. ευρώ κάθε τρίμηνο έως το τέλος του προγράμματος τον πρώτο τρίμηνο του 2019.
«Ο συνολικός ήπιος (dovish) τόνος και το outlook ενός αδύναμου πληθωρισμού υποδηλώνουν ότι είμαστε μακριά από μια συζήτηση για την εξομάλυνση της πολιτικής και συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η επόμενη μείωση των μηνιαίων αγορών assets θα γίνει μόνο στις αρχές του επόμενου έτους» αναφέρεται στην ανάλυση της Societe Generale.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σταδιακά στο tapering και προτείνει ότι νέες κατηγορίες assets, όπως μετοχές, μπορεί να χρειαστεί να αξιοποιηθούν ώστε η Τράπεζα να έχει μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών σε περίπτωση σοβαρών κρίσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης