Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Πιθανή αναβάθμιση εκτιμήσεων για ανάπτυξη σε Γαλλία, Ευρωζώνη λόγω Macron

tags :
Standard and Poor's: Πιθανή αναβάθμιση εκτιμήσεων για ανάπτυξη σε Γαλλία, Ευρωζώνη λόγω Macron
Η τρέχουσα πρόβλεψη της S&P για την ανάπτυξη στη Γαλλία το 2017 είναι 1,5% και ενδέχεται να αναβαθμιστεί σε 1,7%-1,8%
Για πιθανή αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Standard & Poor's για την ανάπτυξη σε Γαλλία και Ευρωζώνη, μετά τη μεγάλη νίκη Macron και στις βουλευτικές εκλογές, κάνει λόγο ο Jean-Michel Six, επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου αξιολόγησης για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Σχετικά με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, ο Six προβλέπει νίκη της Merkel, εξέλιξη η οποία θα περιορίσει περαιτέρω την πολιτική αβεβαιότητα στη νομισματική ένωση.
«Οι δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης θα βγουν από το 2017 ισχυρότερες πολιτικά και οικονομικά, δήλωσε ο αναλυτής του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης στην AJEF (Ένωση Οικονομικών Ρεπόρτερ).
«Υπήρξε μια αξιοσημείωτη αλλαγή του κλίματος σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γαλλία και στη ζώνη του ευρώ, επομένως, το κλίμα έχει αλλάξει απίστευτα μέσα σε λίγες εβδομάδες», τόνισε ο Six.
Η τρέχουσα πρόβλεψη της S&P για την ανάπτυξη στη Γαλλία το 2017 είναι 1,5% και ενδέχεται να αναβαθμιστεί σε 1,7%-1,8%.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο του S&P, η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και η αργή ανάπτυξη εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο ρίσκο για τους επενδυτές, ωστόσο η επιτυχία Macron ενδέχεται να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για την Ιταλία αλλά και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης