Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Negative θεωρεί η Moody’s την εξαγορά της εταιρείας από την οικογένεια Nordstrom, παρά το ράλι της μετοχής

Credit Negative θεωρεί η Moody’s την εξαγορά της εταιρείας από την οικογένεια Nordstrom, παρά το ράλι της μετοχής
Όπως εξηγεί ο οίκος αξιολόγησης, η παραπάνω κίνηση απαιτεί ενίσχυση του δείκτη-λόγου χρέους/ EBITDA από την τρέχουσα τιμή του 2,6
Η πρόταση της οικογένειας Nordstrom (βαθμολογία Baa1 με σταθερό outlook) για πλήρη εξαγορά της εταιρείας θα λειτουργήσει αρνητικά για την αξιολόγηση του γίγαντα της λιανικής ρουχισμού-μόδας κλπ, εκτιμά σε έκθεσή της η Moody’s.
Όπως εξηγεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η παραπάνω κίνηση απαιτεί ενίσχυση του δείκτη-λόγου χρέους/ EBITDA από την τρέχουσα τιμή του 2,6, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την πιστοληπτική ικανότητα της πολυεθνικής εταιρείας.
Η Moody’s επιμείνει πως ο δείκτης πρέπει να παραμείνει κάτω από το 4,5 για να μπορεί η εταιρεία να διατηρεί επαρκή οικονομική ευελιξία, που θα την βοηθήσει να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους.
«Θεωρούμε τη Nordstrom ως ηγέτη στην τεχνολογική επένδυση και στην οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες.
Αυτά τα πλεονεκτήματα μπορεί να είναι πιο εύκολο να αναδειχθούν όταν πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα με το σκεπτικό που αποκαλύπτεται για αυτή τη δυνητική συναλλαγή», σημειώνει ωστόσο η Moody’s.
Σημειώνεται ότι από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και έγιναν γνωστά τα σχέδια της οικογένειας, η μετοχή της Nordstrom έχει φτάσει κοντά στα 48 δολάρια (στα 47,98 κατά το σημερινό άνοιγμα τη συνεδρίασης), από 40,4 δολάρια (+20%!!).
Μέχρι και το τότε, η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει 15,5% για το 2017, σε ετησία βάση.
Προς το παρόν η οικογένεια κατέχει το 31% (σς: 5,1 δις δολάρια) της εταιρείας, στην οποία είναι πρόεδροι οι κκ Blake Nordstrom, Peter Nordstrom, Erik Nordstrom και Emeritus Bruce Nordstrom.
Υπεύθυνος των καταστημάτων είναι η κα Anne Gittinger, η οποία κατέχει το 9,2% της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης