Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Αναβάθμιση για την αξιολόγηση της Popular, από «Β» σε «ΒΒΒ+» - Σε θετικό μεταβάλλεται το outlook

Standard and Poor's: Αναβάθμιση για την αξιολόγηση της Popular, από «Β» σε «ΒΒΒ+» - Σε θετικό μεταβάλλεται το outlook
Στις 7 Ιουνίου 2017, η Sandander ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην εξαγορά της υπό κατάρρευση Banco Popular, έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ
Αναβαθμίσεων (έπειτα από μπαράζ υποβαθμίσεων) συνέχεια για την πιστοληπτική ικανότητα της Banco Popular, στον απόηχο της εξαγοράς –διάσωσης– από την μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, την Banco Santader.
Ειδικότερα, σήμερα (12 Ιουνίου 2017), όπως και οι Fitch και Moody's την προηγούμενη εβδομάδα, η Standard & Poor's αναβάθμισε σε «BBB+» και «Α-2» τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα για την Popular, ενώ, ταυτόχρονα, μετέβαλλε σε «θετικές», από «αρνητικές», τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Στις 7 Ιουνίου 2017, η Sandander ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην εξαγορά της υπό κατάρρευση Banco Popular, έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ, αλλά και ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως 7 δισ. ευρώ.
Η σημαντική επιδείνωση της κατάστασης στη ρευστότητα της τράπεζας τις τελευταίες ημέρες οδήγησε στην απόφαση πως η τράπεζα στο άμεσο μέλλον δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της.
Ως εκ τούτου, η Ε.Κ.Τ. αποφάσισε πως η Banco Popular καταρρέει ή είναι πιθανό να καταρρεύσει και ενημέρωσε εγκαίρως το S.R.B., το οποίο υιοθέτησε πρόγραμμα εκκαθάρισης που περιλαμβάνει την πώληση της Banco Popular Espanol στην Banco Santander.
H S.R.B. έκρινε πως η εκκαθάριση της τράπεζας είναι προς το δημόσιο συμφέρον και υιοθέτησε το πρόγραμμα εκκαθάρισης.
H μετοχή της Banco Popular έχει χάσει το 50% της αξίας της τις τελευταίες τέσσερις μέρες, εν μέσω φόβων κατάρρευσης.
Η συμφωνία αναμένεται να έχει ουδέτερη επίπτωση στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Santander.
Μόνο τις εβδομάδες οι εκροές καταθέσεων της Banco Popular έφτασαν το ποσό των 18 δισ. ευρώ, ενώ, πριν τα παραπάνω, τον Μάρτιο του 2017, το σύνολο των καταθέσεων της ισπανικής τράπεζας ανερχόταν στα 79 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης