Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η επόμενη μεταβολή της Wall Street κατά 5% θα είναι πτωτική

Deutsche Bank: Η επόμενη μεταβολή της Wall Street κατά 5% θα είναι πτωτική
Η γερμανική τράπεζα μειώνει τις θέσεις της σε μετοχές στο 60% από 70%
Αν και κανείς δεν γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί η αμερικανική αγορά αυτό το καλοκαίρι, η Deutsche Bank εκτιμά ότι ο S&P 500 θα κινηθεί πτωτικά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, η επόμενη μεταβολή του δείκτη κατά 5% είναι πιο πιθανό να είναι πτωτική παρά ανοδική.
«Το ράλι μέχρι στιγμής είναι δικαιολογημένο, αλλά πιστεύουμε ότι έχει φτάσει τα μεσοπρόθεσμα όρια και είναι ευάλωτο σε καλοκαιρινή κόπωση και ενίσχυση των ανησυχιών για το εάν το Κογκρέσο μπορεί να λάβει ρεαλιστικές αποφάσεις» αναφέρεται στην ανάλυση.
Οι Αμερικανοί βουλευτές είναι πιθανό να πετύχουν μια σημαντική και απλή μείωση εταιρικών φόρων, αλλά μια τέτοια νομοθεσία δεν είναι φαίνεται ξεκάθαρα στον ορίζοντα και πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί παρά μόνο μετά τις διακοπές του Αυγούστου.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank δήλωσαν επίσης ότι μειώνουν τις θέσεις τους σε μετοχές σε 60% από 70%.
Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας παρουσιάζουν και τους πέντε παράγοντες στους οποίους βασίζεται η εκτιμήσεις ότι το ράλι της Wall Street θα τερματιστεί αυτό το καλοκαίρι.
1. Αποτίμηση
Οι αναλυτές της Deutsche Bank δεν ανησυχούν για τις τρέχουσες αποτιμήσεις του S&P, αλλά δεν πιστεύουν ότι είναι και καλό σημείο εισόδου για το εγγύς μέλλον.
2. Εποχικότητα
Ο S&P συχνά επιτυγχάνει υψηλό την άνοιξη, αλλά το καλοκαίρι συχνά σταθεροποιείται.
3. Ψυχολογία
Η μεταβλητότητα στην αγορά, όπως προκύπτει από τον δείκτη VIX, είναι σε υψηλά επίπεδα σε ολόκληρο σχεδόν το πρώτο τρίμηνο του 2017.
4. Κογκρέσο
Οι επενδυτές περιμένουν μείωση της εταιρικής φορολογίας το φθινόπωρο.
Ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να συμβεί πριν τα μέσα του 2018.
5. Τη στιγμή που όλοι μιλούσαν για επιτάχυνση και αναθέρμανσης της οικονομίας, τώρα μιλάνε για το γεγονός ότι η ανάπτυξη θα κολλήσει στο 2% ή και χαμηλότερα και ο πληθωρισμός θα είναι μικρότερος του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης