Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Ο ταύρος των διεθνών αγορών αρχίζει να δαγκώνει; - Έτοιμη να σκάσει η φούσκα των αμερικανικών μετοχών

tags :
Bank of America: Ο ταύρος των διεθνών αγορών αρχίζει να δαγκώνει; - Έτοιμη να σκάσει η φούσκα των αμερικανικών μετοχών
Η αντίληψη των επενδυτών σχετικά με την υπερβολική αποτίμηση συμπίπτει με τις υψηλές προσδοκίες για τα παγκόσμια κέρδη
Σήματα κινδύνου έχει αρχίσει να λαμβάνει η πλειονότητα των διαχειριστών κεφαλαίων από τον κλάδο της τεχνολογίας, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, η οποία μάλιστα δείχνει ότι μεγάλος αριθμός διαχειριστών πιστεύει ότι οι παγκόσμιες μετοχές είναι υπερτιμημένες.
Σύμφωνα με την έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, οι μετοχές του Διαδικτύου αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους.
Μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία οι παγκόσμιες τεχνολογικές μετοχές έχουν υποστεί πίεση, η μηνιαία έρευνα των χρηματιστηριακών διευθυντών της BAML αποκαλύπτει ότι το 44% πιστεύει ότι οι μετοχές είναι ακριβές.
Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η έρευνα το 1998, ενώ το 18% των επενδυτών πιστεύει ότι οι μετοχές χαρακτηρίζονται ως "φούσκα".



Οι χρηματιστηριακές αγορές των Η.Π.Α. έφτασαν σε υψηλά επίπεδα μετά την εκλογή του Donald Trump πέρυσι, βοηθούμενη από τα χαμηλά παγκόσμια επιτόκια, τη μείωση της αστάθειας και την επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Αλλά η φούσκα θα μπορούσε σύντομα να σκάσει σύμφωνα με την έρευνα της BAML, η οποία δείχνει ότι το 84% των επενδυτών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ είναι η πιο υπερτιμημένη περιοχή μετοχών στον κόσμο.
"Η αντίληψη των επενδυτών σχετικά με την υπερβολική αποτίμηση συμπίπτει με τις υψηλές προσδοκίες για τα παγκόσμια κέρδη", δήλωσε ο Michael Hartnett, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι η ευπάθεια της αγοράς σε οποιαδήποτε πτώση των κερδών είναι "πολύ υψηλή".
Οι επενδυτές επίσης είναι λιγότερο αυστηροί σχετικά με τις μελλοντικές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι προσδοκίες αύξησης της ανάπτυξης μειώθηκαν στο 39% αυτό το μήνα από το 62% τον Ιανουάριο.
Από την άλληλ, οι προοπτικές για τις ευρωπαϊκές αγορές είναι καλύτερες, με το 20% των επενδυτών να πιστεύει ότι οι μετοχές παραμένουν υποτιμημένες.
Οι έρευνες διεξήχθησαν μεταξύ 2-8 Ιουνίου με επενδυτές που κατέχουν υπό διαχείριση 596 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης