Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μειώνονται οι κίνδυνοι για τις τράπεζες των αναδυόμενων αγορών - Παραμένουν οι πιέσεις

tags :
Fitch: Μειώνονται οι κίνδυνοι για τις τράπεζες των αναδυόμενων αγορών - Παραμένουν οι πιέσεις
Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές των οποίων το outlook έχει επιστρέψει σε σταθερό, έγινε μετά από υποβαθμίσεις της βαθμολογίας τόσο σε τράπεζες όσο και των οικονομιών σε αγορές όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Νότιος Αφρική, η Κόστα Ρίκα και το Ομάν
Η Fitch Ratings σε σημερινή της έκθεση (13 Ιουνίου 2017) σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει ότι η πίεση στις τράπεζες των αναδυόμενων αγορών αν και παρέμεινε, μειώθηκε, ενώ το ποσοστό για το αρνητικό outlook έπεσε στο 20% στο τέλος του 1ου 3μήνου 2017, από 33% στο τέλος του τελευταίου 3μήνου 2016.
Εν μέρει, αυτό αντανακλά στις βελτιωμένες βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές για τις αναδυόμενες αγορές.
Η Fitch προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη στις συγκεκριμένες αγορές θα αυξηθεί σε 4,7% το 2017 και 4,8% το 2018 από 4,0% το 2015 και 4,2% το 2016 καθώς η Ρωσία και η Βραζιλία θα επιστρέψουν σε θετική ανάπτυξη, οι τιμές των βασικών προϊόντων σταθεροποιήθηκαν και η κινεζική ανάπτυξη έχει μία αναπάντεχα ανοδική πορεία.
Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές των οποίων το outlook έχει επιστρέψει σε σταθερό, έγινε μετά από υποβαθμίσεις της βαθμολογίας τόσο σε τράπεζες όσο και των οικονομιών σε αγορές όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Νότιος Αφρική, η Κόστα Ρίκα και το Ομάν.
Επιπλέον, το ποσοστό των τραπεζών του EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) σχετικά με την αρνητική πρόβλεψη και στη Λατινική Αμερική (LatAm), παραμένει σημαντικό.
Αυτές περιλαμβάνουν σημαντικούς δανειστές στις μεγάλες αγορές LatAm της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κολομβίας και του Μεξικού.
Τα πιστωτικά προφίλ των τραπεζών των αναδυόμενων αγορών εξακολουθούν να υφίστανται πιέσεις σε διαφορετικό βαθμό, λόγω της εξασθένησης της ιστορικής ανάπτυξης, των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και της υποχώρησης των νομισμάτων.
Η ισχύς του δολαρίου και τα σημάδια αλλαγής της πολιτικής στάσης της Κίνας θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τις αναδυόμενες αγορές, ενώ η οικονομική ανάπτυξη θα παραμείνει υποτονική στη Βραζιλία, το Μεξικό και την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης