Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor’s: Υποβάθμιση για την κρατική ναυτιλιακή του Κατάρ σε «Α+» - Τίθεται σε αρνητική επιτήρηση

tags :
Standard and Poor’s: Υποβάθμιση για την κρατική ναυτιλιακή του Κατάρ σε «Α+» - Τίθεται σε αρνητική επιτήρηση
Οι αξιολογήσεις για τη Nakilat αντικατοπτρίζουν τη σημασία που έχει για την εταιρεία η στρατηγική της διανομής αερίου του Κατάρ σε όλο τον κόσμο
Σε σημερινή του (13 Ιουνίου 2017) έκθεση ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας του Κατάρ Nakilat σε «Α+» από «ΑΑ-» ενώ προβλέπεται η εταιρεία να μπει σε καθεστώς αρνητικής επιτήρησης .
Η υποβάθμιση της εταιρείας έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την αντίστοιχη υποβάθμιση του Κατάρ σε «AA-» από «ΑΑ», ενώ τοποθετούσε τη χώρα επίσης σε καθεστώς αρνητικής επιτήρησης, λόγω του αποκλεισμού έξι αραβικών χωρών, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο.
Οι αξιολογήσεις για τη Nakilat αντικατοπτρίζουν τη σημασία που έχει για την εταιρεία η στρατηγική της διανομής αερίου του Κατάρ σε όλο τον κόσμο.
Τα πλοία της Nakilat καλύπτουν περίπου το 65% των μεταφορών του αερίου του Κατάρ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 90% των κρατικών εσόδων.
Ως επί το πλείστον η πολλή μεγάλη εξάρτηση της Nakilat από το κράτος του Κατάρ, η οποία σε πιθανότητα οικονομικής πίεσης, θα λάμβανε έκτακτης υποστήριξη από την κυβέρνηση του Κατάρ, καθιστούν την πιστωτική ικανότητα της εταιρείας σε αρνητική επιτήρηση, όπως συμβαίνει και με την οικονομία του Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης