Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

XA: Κίνηση προς νέα υψηλά έτους περιμένουν οι αναλυτές - Στο επίκεντρο Jumbo λόγω placement και Fourlis, Terna Energy λόγω FTSE

tags :
XA: Κίνηση προς νέα υψηλά έτους περιμένουν οι αναλυτές - Στο επίκεντρο Jumbo λόγω placement και Fourlis, Terna Energy λόγω FTSE
Αν και το θέμα του χρέους δεν ρυθμίστηκε, όπως δεν πήρε και το QE η χώρα η επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να βοηθήσει την αγορά – Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Η χώρα πήρε το πράσινο φως για τη δόση, η οποία όμως δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μπορέσει να μειώσει σημαντικά το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου πέραν των 800 εκατ. ευρώ.
Δεν κατάφερε να πάρει κάτι για το χρέος και να ενταχθεί στο QE, αλλά τα μέτρα δεν θα «ξεψηφιστούν» αλλά θα εφαρμοστούν.
Η συμφωνία μειώνει το ρίσκο της χώρας και επαναφέρει τη σταθερότητα.
Έτσι οι αναλυτές σήμερα περιμένουν δυνατή κίνηση προς νέα υψηλά έτους με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Σε βάθος χρόνου η επιστροφή στην κανονικότητα θα αφήσει τους επιχειρηματίες να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις και όχι με προβλήματα που συνδέονται με την κατάσταση της χώρας.
Άρα μία άνοδος μέχρι της 850 μονάδες θα μπορούσε να καταγραφεί στο ΧΑ και στο μέλλον η άνοδος αυτή να επεκταθεί ανάλογα με τις εκτιμήσεις και τις αναβαθμίσεις των εταιρικών κερδών.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως το αποτέλεσμα του Eurogroup αναμένεται να βελτιώσει την επενδυτική ψυχολογία και να σπρώξει την αγορά σε νέα υψηλά.
Σημειώνεται πως σήμερα θα λάβει χώρα η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE με την πιο σημαντική την είσοδο της Φουρλής στον 25άρη και την έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής.
Επιπλέον η πώληση του 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo, από τον Απόστολο Βακάκη, μέσω book building θα βάλει και τη συγκεκριμένη μετοχή στο επίκεντρο.

Eurobank

Για σήμερα πιστεύουμε πως η αγορά είναι έτοιμη για μία δυνατή συνεδρίαση μετά τη χθεσινή συμφωνία.

Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να κάνει ένα μεγάλο βήμα μετά την απόφαση του χθεσινού Eurogroup με τις τράπεζες να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος και να κινηθούν υψηλότερα.

Beta

Το αποτέλεσμα του Eurogroup εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την ψυχολογία των επενδυτών και θα οδηγήσει την αγορά σε νέα υψηλά.
Η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE θα  λάβει χώρα σήμερα, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να είναι η είσοδος του Fourlis στον FTSE 25, παίρνοντας τη θέση της Τέρνα Ενεργειακής, ενώ οι εταιρείες Fourlis, ΕΥΔΑΠ, Eurobank και Frigoglass έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευσης.
Παράλληλα λήγουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σειράς Ιουνίου και  δικαιώματα, στις 14:00.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης