Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Αυξάνει οριακά τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες - Παραμένει αρνητική για τον κλάδο

tags :
Bank of America Merrill Lynch: Αυξάνει οριακά τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες - Παραμένει αρνητική για τον κλάδο
Η μείωση των κόκκινων δανείων είναι το κλειδί για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Bank of America Merrill Lynch, η οποία διατήρησε όμως τις συστάσεις σε neutral (ουδετερότητα) για τις Alpha Bank και Εθνική και underperform (αποδόσεις μικρότερες της αγοράς) για Πειραιώς και Eurobank.
Η επί τα βελτίω αναθεώρηση της σύσταση θα έλθει μόνο σε περίπτωση σημαντικής αποκλιμάκωσης των προβληματικών δανείων αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Ειδικότερα, στη σημερινή 14σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Eurogroup was necessary, but bad loan reductions are key" (Απαραίτητη η συμφωνία στο Eurogroup, αλλά η μείωση των κόκκινων δανείων είναι το κλειδί), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch τονίζει ότι σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο οι τιμές των τραπεζικών μετοχών θα επηρεαστούν από τις πολιτικές εξελίξεις.
Η τιμή στόχος για την Alpha Bank αυξάνεται στα 2,33 ευρώ, από 2,14 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στα 0,80 ευρώ, από 0,71 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική στα 0,36 ευρώ, από 0,31 ευρώ προηγουμένως, και για την Πειραιώς στα 0,20 ευρώ, από 0,19 ευρώ προηγουμένως.
Η Bank of America Merrill Lynch εξακολουθεί να πιστεύει ότι το κλειδί για την υψηλότερη σύσταση είναι η ικανότητα των τραπεζών να επιτύχουν τους στόχους τους για τη μείωση των κόκκινων δανείων σε συνδυασμό με ένα πιο σταθερό πολιτικό περιβάλλον.
Μέχρι σήμερα η πρόοδος ήταν αργή, με τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα να έχουν μειωθεί στο 45,2%, μόνο κατά 1,1% το α' 3μηνο του 2017, έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
Η εστίαση παραμένει στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, όταν και οι στόχοι για τα NPEs θα γίνουν πιο προκλητικοί.



Αναφορικά με το Eurogroup, η Bank of America Merrill Lynch τονίζει ότι το αποτέλεσμα της συμφωνίας περιελαμβανόταν στο βασικό της σενάριο.
Το ΔΝΤ συμφώνησε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα επί της αρχής, ενώ χρηματοδοτικά θα συμμετάσχει μόλις αποσαφηνιστούν οι όροι της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, η Bank of America παραμένει ελαφρώς αρνητική στις τραπεζικές μετοχές, ενώ η αύξηση των τιμών στόχων αντανακλά την οριακή μείωση του πολιτικού κινδύνου που ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας στο Eurogroup.
Οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται στο 0,2-0,4x σε όρους P/BV με βάση τις εκτιμήσεις του 2018.
Επίσης, μειώνει το μέσο όρο του δείκτη CoE στο 15%, από 16%, λόγω της αποκλιμάκωσης της απόδοσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων.



Ωστόσο, για το τελευταίο υπάρχει ο κίνδυνος της αύξησης του πολιτικού ρίσκου καθώς και της προόδου μείωσης των προβληματικών δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης