Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Τα μακροπρόθεσμα ομόλογα της Κίνας είναι το buy της χρονιάς

UBS: Τα μακροπρόθεσμα ομόλογα της Κίνας είναι το buy της χρονιάς
Τα 10ετή ομόλογα της Κίνας έχουν αποδόσεις μικρότερες από εκείνες των 5ετών
Οι επενδυτές δεν εξετάζουν αρκετά καλά τις συναρπαστικές επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την καμπύλη των αντιστραμμένων αποδόσεων της Κίνας, σύμφωνα με τη UBS.
Τα 10ετή ομόλογα της Κίνας έχουν αποδόσεις μικρότερες από εκείνες των 5ετών, σε μια κατάσταση πυο είναι γνωστή ως αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων.
Σύμφωνα με τον Hayden Briscoe της UBS, είναι η πρώτη φορά που αυτό το φαινόμενο έχει συμβεί σε αυτές τις συγκεκριμένες ωριμάνσεις και σηματοδοτεί ότι επίκειται μια επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.
«Αυτό μοιάζει με μια πολύ ωραία ευκαιρία στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ώστε οι επενδυτές να τοποθετηθούν στα 10ετή κινεζικά ομόλογα» είπε.
Όσον αφορά την επικείμενη επιβράδυνση της Κίνας, ο ίδιος προειδοποιεί ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν πρωτίστως για τις επιπτώσεις στην ίδια τη χώρα.
«Ο αντίκτυπος της επιβράδυνσης της Κίνας θα γίνει αισθητός περισσότερο στον υπόλοιπο κόσμο παρά μέσα στην Κίνα, καθώς η χώρα έχει τα εργαλεία και την ευελιξία να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ακραία επιβράδυνση», δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι κινεζικές αρχές είναι τώρα αποφασιστικά επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση του υψηλού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης