Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αύξηση του κόστους των συντάξεων στις ΗΠΑ που σήμερα ανέρχεται στα 4 τρισ. δολάρια, μέχρι το 2020

tags :
Moody's: Αύξηση του κόστους των συντάξεων στις ΗΠΑ που σήμερα ανέρχεται στα 4 τρισ. δολάρια, μέχρι το 2020
Το μέσο μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων των συντάξεων ήταν στο 180% σε σχέση με τα συνολικά κυβερνητικά έσοδα to 2015
Το κόστος των συντάξεων στις ΗΠΑ το οποίο ανέρχεται στα 4 τρις. δολάρια με αυξητικές τάσεις μέχρι το 2020, αναλύει σε σημερινή της έκθεση (20 Ιουνίου 2017) η Moody's και δίνει τρία πιθανά σενάρια για την πορεία του συνταξιοδοτικού κόστους, δίνοντας βάρος όμως και στις επενδύσεις των ταμείων συντάξεων.
Η Moody's χρησιμοποίησε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των 56 συνταξιοδοτικών προγραμμάτων με μία συγκεντρωτική καθαρή υποχρέωση (NPLs) ύψους 778 δις. δολαρίων το 2016, μια αύξηση 30% από το 2015, που οφείλεται στην κακή απόδοση των επενδύσεων σε πολλές περιπτώσεις κυρίως λόγω, αδύναμων εισφορών.
Η Moody's στη συνέχεια εφάρμοσε το δείγμα σε τρία σενάρια για την απόδοση των επενδύσεων στο 2019 - βασική περίπτωση, απαισιόδοξο και αισιόδοξο.
Στο αισιόδοξο σενάριο οι αποδόσεις των επενδύσεων κατά 25% για το 2017 - 19, των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε κατά μόλις 1%, αντικατοπτρίζοντας ένα χαμηλότερο σημείο εκκίνησης για τα περιουσιακά στοιχεία σε σχέση με τις υποχρεώσεις και τις κυβερνητικές εισφορές.
Με τα (NPLs) ουσιαστικά σε μηδενικό επίπεδο, αυτό σημαίνει αυξημένο κόστος συντάξεων, που δεν θα υποχωρήσουν στο άμεσο μέλλον.
«Οι συντάξεις που σχετίζονται με πιστωτικούς κινδύνους θα είναι στην καλύτερη περίπτωση σταθερές, στο αισιόδοξο σενάριο μας, αλλά το κόστος της κρατικής χρηματοδότησης για να συμβαδίσει με την αύξηση των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων θα αυξηθεί κατά 17%», υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Moody's Thomas Aaron.
«Από την άλλη πλευρά, οι απώλειες των επενδύσεων θα μπορούσan να ωθήσουν τις προκλήσεις στα συνταξιοδοτικά ταμεία σε νέα επίπεδα.»
Στον βασικό σενάριο, η απόδοση επένδυσης των 19% από το 2017-19 θα είχε ως αποτέλεσμα μια αύξηση κατά 15% των μη εξυπηρετούμενων δανείων(NPLs), ενώ σε ένα απαισιόδοξο σενάριο μια απώλεια 5% για το 2018, ακολουθούμενη από 0% επιστροφών το 2019, θα προκαλέσει μία αύξηση συνολικά 59% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Για πολλά κράτη και δήμους, η έκθεση των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων είναι ήδη ή κοντά σε όλα τα ιστορικά υψηλά.
Από τη στιγμή που η επιβάρυνση του κόστους αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, η απόδοση των συνταξιοδοτικών επενδύσεων, είναι κρίσιμης σημασίας για την πιστοληπτική ικανότητα πολλών κυβερνήσεων.
Οι απώλειες για τις συντάξεις από επενδύσεις είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο, διότι πολλές από αυτές έχουν μεγάλες τοποθετήσεις σε ασταθείς επενδύσεις, όπως σε δημόσιες μετοχές και εναλλακτικές λύσεις.
Τα περιουσιακά στοιχεία των συνταξιοδοτικών ταμείων, ενώ είναι μικρότερα από ότι οι υποχρεώσεις, είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με τα χορηγικά σχέδια της κυβέρνησης.
Το μέσο μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων των συντάξεων ήταν στο 180% σε σχέση με τα συνολικά κυβερνητικά έσοδα to 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης