Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Το τίμημα για τη Mermeren και τι δείχνει η πορεία στο ταμπλό

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Το τίμημα για τη Mermeren και τι δείχνει η πορεία στο ταμπλό
Στη Moody’s στρέφεται το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας καθώς μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας
Ήσυχη συνεδρίαση αναμένουν οι αναλυτές για σήμερα με τον τζίρο να εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και οι τάσεις συσσώρευσης λόγω απουσίας ειδήσεων να είναι αυτές που θα επικρατήσουν.
Το βλέμμα στρέφεται στην Moody’s η οποία θα ανακοινώσει την αξιολόγηση της χώρας, αλλά η αγορά θα έχει ήδη κλείσει.
Ωστόσο, μία αναβάθμιση θα λειτουργούσε υποστηρικτικά και θα βελτίωνε περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία.
Σήμερα ανακοινώθηκε και το τίμημα για την εξαγορά της Mermeren, ή για την ακρίβεια της εταιρείας που έχει το 88,4% της εισηγμένης.
Αυτό ανέρχεται στα 73 εκατ. ευρώ και θα αυξηθεί ή θα μειωθεί ανάλογα με τα μετρητά ή τα δάνεια που θα υπάρχουν κατά την ημερομηνία της συναλλαγής.
Η μετοχή έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο, αλλά η αγορά πόνταρε σε δημόσια πρόταση που δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει καθώς αν ήταν ελληνική εισηγμένη θα μιλούσαμε με σιγουριά για δημόσια πρόταση, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με αλλοδαπή εισηγμένη που τα τελευταία χρόνια άλλαξε αρκετές φορές χέρια χωρίς να υπάρξει δημόσια πρόταση.
Επιπλέον αν και υπήρχαν διαρροές για το τίμημα η αγορά δεν πήγε την αποτίμηση σε εκείνα τα επίπεδα.
Αν πάντως το 88,4% πληρώθηκε με 73 εκατ. ευρώ αυτό σημαίνει πως η εταιρεία θα πρέπει να αποτιμάται λίγο πάνω από 80 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία με βάση το χθεσινό κλείσιμο αποτιμάται στα 65 εκατ. ευρώ.

Euroxx

Λόγω έλλειψης καταλυτών η αγορά θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συσσώρευση.

Beta

Περιμένουμε πως η αγορά θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα καθώς δεν υπάρχει ειδησεογραφία που να μπορεί να δώσει κατεύθυνση.
Στη σημερινή ατζέντα ΕΛΠΕ, Άνεμος και ΙΑΣΩ έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση, ενώ η Moody’s αναμένεται να ανακοινώσει την αξιολόγηση για τη χώρα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης