Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA, Barclays: Μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αμερικανικών

BofA, Barclays: Μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αμερικανικών
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώθηκαν εισροές για 13η συνεχόμενη εβδομάδα
Οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν επενδύσει περισσότερα χρήματα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε σχέση με τις αμερικανικές μετοχές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch, που παρουσιάζει το Bloomberg, στις ευρωπαϊκές μετοχές σημειώθηκαν (την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου) εισροές για 13η συνεχόμενη εβδομάδα.
Στον αντίποδα, οι πωλήσεις στις αμερικανικές μετοχές ήταν οι μεγαλύτερες των πέντε εβδομάδων.
Από τις αρχές του έτους, οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν επενδύσει 20,4 δισ. δολ. στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπερβαίνοντας τα 15,9 δισ. δολ. που έχουν πάει στις αμερικανικές μετοχές.
Κι αυτό παρά την επιβράδυνση στο ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών.
«Για πρώτη φορά μέσα σε αρκετά τρίμηνα, οι ανοδικοί κίνδυνοι πολιτικής στην Ευρώπη να αντισταθμίσουν τις αρνητικές πολιτικές ανησυχίες» αναφέρει σε σχετική ανάλυση του Ajay Rajadhyaksha της Barclays Plc.
«Οι επενδυτές θα πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να αποσυρθούν από τις μετοχές, εν μέρει διότι τα ασφαλή assets αποτιμώνται κατά τον ίδιο τρόπο» επισημαίνει ο ίδιος.
Παράλληλα, η Barclays συμβούλευσε τους επενδυτές να παραμείνουν long στις ευρωπαϊκές μετοχές, επισημαίνοντας ότι παρά την πρόσφατη υπεραπόδοση, εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε discount έναντι των αμερικανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης