Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Back to back» υποβάθμιση της Noble Group από τη Fitch – Στο «CCC» η αξιολόγηση

«Back to back» υποβάθμιση της Noble Group από τη Fitch – Στο «CCC» η αξιολόγηση
Η Noble βρίσκεται σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ομολόγων συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων
Λίγες εβδομάδες (στις 25 Μαΐου 2017) αφότου είχε υποβαθμίσει κατά δύο βαθμίδες (από «BB-») την αξιολόγηση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Noble Group (εδρεύουσα στο Χονγκ Κονγκ και εισηγμένη στη Σιγκαπούρη), η Fitch χαμήλωσε ακόμη περισσότερο τη βαθμολογία, στο επενδυτικά junk «CCC».
Ωστόσο, μετακίνησε την κολοσσιαία εταιρεία trading (για commodities) από το καθεστώς αρνητικής επιτήρησης, καθώς δε γίνεται να υποβαθμιστεί περαιτέρω.
Η Noble βρίσκεται σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ομολόγων συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων.
Η απόφαση για επέκταση των δανειακών διευκολύνσεων βάσης δανείων κατά 120 ημέρες από τις 20 Ιουνίου 2017, δεν παρέχει στοιχεία για σταθεροποίηση της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης, παρατηρεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, ο οποίος συμπληρώνει πως η πώληση μεριδίων σε στρατηγικούς επενδυτές θα βοηθήσει την εταιρεία.
Υπενθυμίζεται πως η Morgan Stanley αγόρασε πρόσφατα το 8% της εταιρείας, με την οποία και εργάζεται για την ανασκόπηση των στρατηγικών της επιλογών.
Η Fitch δεν αναμένει σημαντική ανάκαμψη στα κέρδη της Noble το 2017, λόγω του απαιτητικού περιβάλλοντος και της εστίασης της εταιρείας στη διατήρηση της ρευστότητας, μέσω των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων.
Επιπλέον, η αβεβαιότητα περιορίζει την ευελιξία της Noble στις εμπορικές της δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης