Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mauldin Economics: Τα 4 γραφήματα που δείχνουν ότι οι αναδυόμενες αγορές θα κινηθούν ακόμα καλύτερα

Mauldin Economics: Τα 4 γραφήματα που δείχνουν ότι οι αναδυόμενες αγορές θα κινηθούν ακόμα καλύτερα
Οι αποδόσεις των αμερικανικών μετοχών θα ξεπεράσουν εκείνες των αμερικανικών
Ένα σημαντικό θέμα στο συνέδριο στρατηγικών επενδύσεων του 2017 ήταν η μετατόπιση της οικονομικής ισχύος από τις ανεπτυγμένες αγορές στις αναδυόμενες αγορές (EMs), σύμφωνα με την Mauldin Economics.
Για παράδειγμα, το 1960, το συνδυασμένο ΑΕΠ της Κίνας και της Ινδίας αντιστοιχούσε μόνο στο 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ σήμερα είναι στο 30%.
Επίσης, το 1970, οι G7 αποτελούσαν το μισό το παγκόσμιου εμπορίου, ενώ τώρα αντιστοιχεί μόνο στο 30%.

Η άνοδος της Κίνας της Ινδίας

The Rise of China and India

Το παραπάνω γράφημα από τη JP Morgan δείχνει την επανεμφάνιση της Κίνας και της Ινδίας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.
Με τις μεγάλες οικονομικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη και στις δυο χώρες, είναι πιθανό να διαδραματίσουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Mauldin Economics παρουσιάζει τις πιο σημαντικές εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές αλλά και στις ευρείες επιπτώσεις τους στους επενδυτές.

O νέος δρόμος του μεταξιού

One Belt, One Road

Ο νέος δρόμος του μεταξιού αποσκοπεί στη δημιουργία της μεγαλύτερης πλατφόρμας συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου.
Πρόκειται για ένα έργο υποδομής που δεν μοιάζει σε τίποτα με ό,τι έχουμε δει.

Η ανάπτυξη της μεσαίας τάξης της Κίνας

China’s Growing Middle Class

Ο Αμερικανός καταναλωτής εξακολουθεί να κινεί την παγκόσμια οικονομία, αλλά αυτή η σκυτάλη θα μεταβιβαστεί πιθανότατα στη μεσαία τάξη της Κίνας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα.
Η Boston Consulting Group προβλέπει ότι η συνολική κατανάλωση της Κίνας θα αυξηθεί κατά 55% στα 6,5 τρισ. δολ. μέχρι το 2020.

Οι τράπεζες της Ινδίας

Μια από τη μεγαλύτερη επιβάρυνση στην ανάπτυξη της Κίνας ήταν ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τραπεζικό της σύστημα, που έχει τετραπλασιαστεί από το 2009.
Εντούτοις, η απόσυρση από την κυκλοφορία του 85% των χαρτονομισμάτων πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό.
Ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες της Ινδίας.
Μετά την απόσυρση των χαρτονομισμάτων, οδήγησε σε εισροές 80 δισ. δολ. στο τραπεζικό σύστημα.

Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα ξεπεράσουν τις αμερικανικές

EMs Will Overtake US Equities

Με αυτές τις bullish εξελίξεις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα assets των αναδυόμενων αγορών διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.
Και παρά τον διπλάσιο ρυθμό των αμερικανικών μετοχών, τα assets των αναδυόμενων αγορών εξακολουθούν να είναι πολύ φτηνά σε σχέση με αυτά των αναπτυγμένων αγορών.
Σύμφωνα με την GMO, οι αποδόσεις των αμερικανικών μετοχών και ομολόγων θα είναι αρνητικές τα επόμενα χρόνια, ενώ των αναδυόμενων αγορών θα συνεχίσουν να αποφέρουν κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης