Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας η Frigoglass, λόγω της αθέτησης πληρωμής σε κουπόνι ομολόγου

Moody's: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας η Frigoglass, λόγω της αθέτησης πληρωμής σε κουπόνι ομολόγου
Η αξιολόγηση για την πιθανότητα χρεοκοπίας (PDR) της εταιρείας μεταβάλλεται σε «Ca-PD/LD», από «Ca-PD»
Η Moody's επιβεβαίωσε σήμερα (28 Ιουνίου 2017) την αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής Frigoglass σε «Caa3», διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook), ωστόσο πρόσθεσε την αξιολόγηση «περιορισμένης χρεοκοπίας» (LD, μερικής στάση πληρωμών), μετά την αποτυχία να πληρωθεί το κουπόνι ομολόγου 250 εκατ. ευρώ με ωριμότητα μέχρι τον Μάιο του 2018.
Ως αποτέλεσμα, η αξιολόγηση για την πιθανότητα χρεοκοπίας (PDR) της εταιρείας μεταβάλλεται σε «Ca-PD/LD», από «Ca-PD».
Η εταιρεία έχει υποβληθεί σε σχέδιο αναδιάρθρωσης κεφαλαίου σε συμφωνία με τον κύριο μέτοχό της Boval S.A. (ο οποίος είναι επίσης πιστωτής της εταιρείας), τράπεζες – δανειστές και εκπρόσωπους ορισμένων ομολογιούχων.
Η εταιρεία θα εφαρμόσει την αναδιάρθρωση των ομολόγων μέσω ενός συστήματος διακανονισμού σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, το οποίο θα απαιτούσε τη συγκατάθεση τουλάχιστον 50% κατ 'αριθμό και 75% επί της αξίας του κεφαλαίου των κατόχων ομολόγων με δικαίωμα ψήφου, αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο.
Στο πλαίσιο του προτεινόμενου σχεδίου, ζητείται από τις τράπεζες και τους ομολογιούχους να εισφέρουν νέα κεφάλαια 40 εκατ. ευρώ στην εταιρεία υπό μορφή νέου χρέους.
H Frigoglass ανακοίνωσε στις 11 Μαϊου ότι είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση του 85,8% των ομολογιούχων.
Εάν ολοκληρωθεί η συναλλαγή όπως έχει σχεδιαστεί, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης πιθανότατα θα το θεωρήσει «συναλλαγή υπό πίεση» (distressed).
Υπενθυμίζεται ότι το α' 3μηνο του 2017 οι ζημίες της Frigoglass διευρύνθηκαν στα 12,225 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 8,344 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν 7,1% στα 2,627 εκατ. ευρώ από τα 2,452 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα EBITDA σημείωσαν πτώση 11,7% στα 9,446 εκατ. υρώ από τα 10,699 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις μειώθηκαν 7,5% στα 94,289 εκατ. ευρώ από τα 101,899 εκατ. ευρώ το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης