Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ανεπηρέαστη η πιστοληπτική ικανότητα της Google από το πρόστιμο 2,7 δισ. δολαρίων της Κομισιόν

tags :
Moody's: Ανεπηρέαστη η πιστοληπτική ικανότητα της Google από το πρόστιμο 2,7 δισ. δολαρίων της Κομισιόν
Το πρόστιμο ύψους 2,7 δισ. δολαρίων έχει ελάχιστο αντίκτυπο στον ισολογισμό της εταιρείας, καθώς η Alphabet έχει πάνω από 92 δισ. δολάρια σε μετρητά και εμπορεύσιμους τίτλους μέχρι τις 31/3/2017
Ανεπηρέαστη θα παραμείνει η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Alphabet, ιδιοκτήτριας της Google, παρά το πρόστιμο ύψους 2,7 δισ. δολαρίων που της επιβλήθηκε χθες (27 Ιουνίου 2017) από την Ευρωπαίκή Επιτροπή, για παραβίαση του επιχειρηματικού μονοπωλίου, όπως υποστηρίζει σε έκθεση της η Moody's.
Ο οίκος αξιολόγησης έχει βαθμολογήσει την Alphabet Aa2, μία βαθμολογία που είναι δύο βαθμίδες πιο κάτω από την υψηλότερη βαθμολογία στη βαθμίδα αξιολόγησης της Moody's.
Η ΕΕ έχει δώσει περιθώριο στη Google 90 ημέρες για να σταματήσει να λειτουργεί ευνοϊκά στη δική της υπηρεσία αγορών, σε σχέση με εκείνη των ανταγωνιστών στη μηχανή αναζήτησης της, διαφορετικά κινδυνεύει να υποστεί περαιτέρω ποινές για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.
Το πρόστιμο ύψους 2,7 δισ. δολαρίων έχει ελάχιστο αντίκτυπο στον ισολογισμό της εταιρείας, καθώς η Alphabet έχει πάνω από 92 δισ. δολάρια σε μετρητά και εμπορεύσιμους τίτλους μέχρι τις 31/3/2017.
Επομένως, το πρόστιμο αυτό δεν έχει αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της εταιρείας (Aa2) ή στη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση (Prime-1).
Ωστόσο, η επίπτωση που μπορεί να έχει αυτό το πρόστιμο στην εικόνα της εταιρείας, μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερη από την οικονομική ζημία.
Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή ποιες αλλαγές θα ζητήσει η ΕΕ από την Google για τη συμμόρφωσή της με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ, αλλά ο ρυθμιστικός κίνδυνος, ιδίως στην Ευρώπη, θα παραμείνει υψηλός για την κορυφαία εταιρία ψηφιακής διαφήμισης παγκοσμίως.
Η Alphabet είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Google και των άλλων επιχειρήσεων και επενδύσεων της και έχει την κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, την Google.
Η Google διατηρεί ένα τεράστιο ευρετήριο ιστότοπων και άλλου περιεχομένου στο διαδίκτυο για χρήστες, διαφημιζόμενους, μέλη του δικτύου της Google και άλλους παρόχους περιεχομένου.
Το 88% των εσόδων της Alphabet προέρχεται από τη διαφήμιση και κερδίζει χρήματα από έναν διαφημιζόμενο, όταν οι χρήστες κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση ή προβάλλουν μια διαφήμιση βίντεο ή προβολής.
Περίπου το 80% των διαφημιστικών εσόδων της Google προέρχεται από τους δικούς της ιστότοπους (π.χ. Google.com), ενώ το υπόλοιπο 20% προέρχεται από χιλιάδες ιστότοπους θυγατρικών που θέλουν να τοποθετήσουν στοχευμένες διαφημίσεις στις ιστοσελίδες τους.
Τα ετήσια έσοδα της Alphabet για το 2016 ήταν περίπου 90 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης