Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνει σε Aa2 την αξιολόγηση της Nestlé – Σταθερό παραμένει το outlook

tags :
Moody's: Επιβεβαιώνει σε Aa2 την αξιολόγηση της Nestlé – Σταθερό παραμένει το outlook
Στις 27 Ιουνίου, η Nestlé ανακοίνωσε την απόφαση να επιστρέψει στους μετόχους 20 δισ. CHF τα επόμενα τρία χρόνια
Η Moody's επιβεβαίωσε σήμερα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Nestlé της μεγαλύτερης κατασκευάστριας τροφίμων στον κόσμο σε Aa2.
Η επιβεβαίωση ακολουθεί την απόφαση του ομίλου να διανείμει στους μετόχους μέχρι τα 20 δισ. CHF τα επόμενα τρία χρόνια.
Οι προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) παραμένουν σταθερές.
"Η σημερινή επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας αντικατοπτρίζει την άποψή μας ότι το ανώτερο επιχειρηματικό προφίλ της Nestlé και η προβλέψιμη ταμειακή ροή, αντισταθμίζουν την αναμενόμενη επιδείνωση της πιστοληπτικής της ικανότητας και ότι παρά την αλλαγή της χρηματοπιστωτικής πολιτικής που σηματοδοτείται από την απόφασή της να επιστρέψει στους μετόχους 20 δισ. CHF τα επόμενα τρία χρόνια, αναμένουμε από την εταιρεία να συνεχίσει μια χρηματοοικονομική πολιτική που θα διατηρεί την πιστωτική της ικανότητα, σύμφωνη με την τρέχουσα βαθμολογία ", λέει ο Paolo Leschiutta, Senior Credit Officer της Moody's, και επικεφαλής αναλυτής της Nestlé.
«Οι επιχειρηματικές και γεωγραφικές διαφοροποιήσεις της Nestle, η υγιής και σταθερή ταμειακή ροή, μαζί με την ευελιξία που παρέχει το μερίδιό της στην L'Oreal, αντισταθμίζουν την προσδοκία μας ότι οι χρηματοοικονομικοί δείκτες θα είναι ασθενέστεροι σε σχέση με ορισμένες εταιρείες στην ανώτερη κατηγορία αξιολόγησης μας».
Στις 27 Ιουνίου, η Nestlé ανακοίνωσε την απόφαση να επιστρέψει στους μετόχους 20 δισ. CHF τα επόμενα τρία χρόνια.
Η εταιρεία σχεδιάζει να επιβαρύνει μερικές από τις επιστροφές προς τους μετόχους προς το τέλος της περιόδου, προκειμένου να διατηρηθεί η ευελιξία για εξαγορές σε περίπτωση που μερικά περιουσιακά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης