Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Standard and Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Nestle κατά μία κλίμακα σε «AA-» από «AA» - Σταθερό το outlook

tags :
Η Standard and Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Nestle κατά μία κλίμακα σε «AA-» από «AA» - Σταθερό το outlook
Η υποβάθμιση έρχεται μετά την ανακοίνωση της Nestle, για το πρόγραμμα εξαγοράς ιδίων μετοχών αξίας  20 δισ. ελβετικών φράγκων
Η Standard and Poor’s προχώρησε στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Nestle κατά μία βαθμίδα από “AA” σε “AA-”.
Η υποβάθμιση έρχεται μετά την ανακοίνωση της Nestle, για το πρόγραμμα εξαγοράς ιδίων μετοχών αξίας  20 δισ. ελβετικών φράγκων.
Ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεσή του ότι η διατήρηση του outlook σε «σταθερό» καθώς εκτιμά ότι η Nestlé θα διατηρήσει την ηγετική θέση που κατέχει στη βιομηχανία συσκευασμένων τροφίμων.
Όπως αναφέρει η S&P ο όμιλος της Nestle είναι σε καλή θέση για να συνεχίσει να υπερασπίζεται την επιχειρησιακή της δύναμη και το μερίδιο αγοράς, παρά την υποτονική ανάπτυξη και τις αλλαγές στη δυναμική της αλυσίδας εφοδιασμού.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και η Fitch Ratings υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Nestle κατά μία βαθμίδα από «AA» σε «AA-» , διατηρώντας παράλληλα τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook)της εταιρείας σταθερές.
Από την πλευρά της η Moody's επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Nestlé της μεγαλύτερης κατασκευάστριας τροφίμων στον κόσμο σε «Aa2», αφήνοντας και αυτή σταθερό το outlook.

www.bankingmews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης