Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η Fed μόλις προειδοποίησε για τους κινδύνους «των υψηλών» στις αγορές

tags :
Phoenix Capital: Η Fed μόλις προειδοποίησε για τους κινδύνους «των υψηλών» στις αγορές
Πράγματι, η bull αγορά μετοχών, είναι πιθανώς η μόνη πραγματική επιτυχία που μπορεί να παραθέσει η Fed, όσον αφορά την απάντηση της στην κρίση του 2008 (η πραγματική οικονομία έχει καθυστερήσει δραματικά)
Η Fed προειδοποίησε για τους κινδύνους που παραμονεύουν στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται η αγορά των ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις τριών υψηλών αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει η επενδυτική εταιρεία Phoenix Capital.
Στην ανάλυση της η Phoenix Capital στέκεται στη δήλωση του προέδρου της Fed στο Σαν Φρανσίσκο John Williams, σε τηλεοπτικό κανάλι στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας.
Πιο αναλυτικά η έκυθεση αναφέρει:
Η Fed μόλις "χτύπησε το κουδούνι" στην κορυφή της αγοράς.
Το δεξί χέρι της προέδρου της Fed Janet Yellen, John Williams έκανε την ακόλουθη δήλωση χθες 27 Ιουνίου 2017:
«Η χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται να τρέχει με καπνούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed στο Σαν Φρανσίσκο, John Williams, σε συνέντευξή του στο συνέδριο του ABC News στην Αυστραλία.
«Είναι κάτι που ξεκάθαρα είναι ένας κίνδυνος για την οικονομία των ΗΠΑ, γιατί όταν θα έρθει μια κάποια διόρθωση, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να απαντήσουμε εάν συμβεί αυτό».
Μια απαραίτητη διευκρίνηση:
Για οκτώ χρόνια η Fed έχει στηρίξει τη χρηματιστηριακή αγορά με 3,5 δισ. δολάρια σε QE και με επτά χρόνια πολιτικής μηδενικού επιτοκίου.
Πράγματι, η bull αγορά μετοχών, είναι πιθανώς η μόνη πραγματική επιτυχία που μπορεί να παραθέσει η Fed, όσον αφορά την απάντηση της στην κρίση του 2008 (η πραγματική οικονομία έχει καθυστερήσει δραματικά).
Υπό το πρίσμα αυτό, το παραπάνω απόσπασμα είναι μια εκπληκτική δήλωση από έναν πρόεδρο της Fed.
Και χρησιμεύει ως ένα σαφές μήνυμα ότι η Fed είναι πρόθυμη να αφήσει την αγορά να πέσει και να πέσει «σκληρά».
Άλλωστε στο παρακάτω διάγραμμα της Phoenix Capital αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο, τι ακολούθησε τις προηγούμενες φορές που ο S&P 500 έφτασε σε υψηλά επίπεδα: μία κατακόρυφη πτώση στην αγορά.

phoenixcapital-aaf1dbec-09e8-4014-b962-ec76b753be2d-v2

Και καταλήγει η ανάλυση της Phoenix Capital με το γνωστό μότο της.
Έρχεται μια σύγκρουση.
Και κάποιοι έξυπνοι επενδυτές θα τη χρησιμοποιήσουν για να κάνουν κυριολεκτικά περιουσίες από αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης