Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mirabaud Research: Τιμη-στόχος τα 27,5 ευρώ για την Folli Follie και σύσταση "buy"

tags :
Mirabaud Research: Τιμη-στόχος τα 27,5 ευρώ για την Folli Follie και σύσταση
Επίσης η Mirabaud αναφέρει στην έκθεσή της ότι η ψηφιοποίηση του λιανικού εμπορίου προσφέρει μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για την Folli Follie
Τιμη-στόχος τα 27,5 ευρώ για την Folli Follie και σύσταση "buy" δίνει στην τελευταία της έκθεση η Mirabaud Research.
Όπως αναφέρει στην ανάλυσή της το τμήμα κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ (JWA) του ομίλου αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του (73%).
Με τη σειρά του, η απόδοση του τμήματος αυτού οδηγείται από τη μάρκα Folli Follie (85% των πωλήσεων σε τμήματα) και όχι από το Links of London.
Ο κλάδος των καταστημάτων του ομίλου δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά μέσω της μάρκας Attica και παρόλο που έχει επηρεαστεί σαφώς από την παρατεταμένη ελληνική κρίση, παρέμεινε κερδοφόρος.
Το τμήμα λιανικής/χονδρικής διαχειρίζεται συμφωνίες διανομής για διάφορα εμπορικά σήματα πριμοδότησης και σπορ για την εγχώρια αγορά, καθώς και για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Ωστόσο όπως υπογραμμίζει στην έκθεσή της η Mirabaud, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει σήμερα μόνο το 23% των εσόδων του ομίλου της Folli Follie, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από το τμήμα καταστημάτωντης και το τμήμα λιανικής/χονδρικής (αντιπροσωπεύει λιγότερο απότο 2% των εσόδων της μάρκας Folli Follie).
Παράλληλα αναφέρει ότι η Folli Folli αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα δυτικά εμπορικά σήματα στην κινεζική αγορά κοσμημάτων μόδας καθώς είναι ένας από τους λίγους που έχουν δημιουργήσει μια πραγματική εικόνα για τον τρόπο ζωής, η οποία είναι ιδανικά τοποθετημένη για να συλλάβει τη συνεχιζόμενη επέκταση της κινεζικής μεσαίας τάξης.
Συγκεκριμένα, ότι η κινεζική αγορά κοσμημάτων είναι ήδη η μεγαλύτερη στον κόσμο και προβλέπεται να αυξηθεί στο 6%-7% μακροπρόθεσμα.
Η επιτυχία της στα αξεσουάρ (τσάντες για τους περισσότερους) είναι επίσης εντυπωσιακή, καθώς αυτά αντιπροσωπεύουν ήδη το 25% των εσόδων της.
Επίσης η Mirabaud αναφέρει στην έκθεσή της ότι η ψηφιοποίηση του λιανικού εμπορίου προσφέρει μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για την Folli Follie, ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας. Παρόλο που πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά στον τομέα αυτό όπως -υπογραμμίζει- ο όμιλος μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία από τα Links of London, το οποίο παράγει περίπου το 19% των εσόδων τους στο διαδίκτυο.
Επίσης στην έκθεση τονίζεται ότι η Folli Follie έχει αρκετούς τομείς στους οποίους έχει μεγάλη δυναμική και θα είναι δύσκολο για πολλούς από τους δυτικούς ανταγωνιστές της να αναπαράγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης