Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η Μέρα της Μαρμότας ή η Χρυσομαλλούσα και οι 3 αρκούδες; - Τι συμβαίνει στην οικονομία των ΗΠΑ

Societe Generale: Η Μέρα της Μαρμότας ή η Χρυσομαλλούσα και οι 3 αρκούδες; - Τι συμβαίνει στην οικονομία των ΗΠΑ
Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ αντισταθμίζεται από την αδύναμη αύξηση των μισθών
Ποια είναι η πιο σωστή μεταφορά σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναρωτιέται ο Kit Juckes, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale: η Μέρα της Μαρμότας ή η Χρυσομαλλούσα και οι 3 αρκούδες;
Ο ίδιος αναφέρεται στην αύξηση της απασχόλησης της τάξης του 1,55%, της ανεργίας 4,4%, που αντισταθμίζονται από την αδύναμη αύξηση των μισθών της τάξης του 2,46%.
Συνοψίζοντας την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ο Juckes επισημαίνεται ότι «η αδύναμη παραγωγικότητα και η ασθενής αύξηση των πραγματικών μισθών αφήνουν την οικονομία σε έναν ατελείωτο χειμώνα μετριότητας, ενώ η σταθερή αύξηση της απασχόλησης χωρίς πληθωρισμό είναι το σενάριο «ούτε υπερβολικά κρύο, ούτε υπερβολικά ζεστό» που διατηρεί πολύ αργούς ρυθμούς στην πολιτική ομαλοποίησης της Fed, ενώ οι δείκτες μετοχών σημειώνουν διαρκώς υψηλότερο ρυθμό και τον οικονομικό κύκλο σε θέση να προχωρήσει χωρίς να υπάρξει ύφεση».


Τι σημαίνει αυτό το δίλημμα για τα assets;
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, «ο συνδυασμός αφήνει το δολάριο κάπως ομαλό και τους επενδυτές σε μια ζωηρότερη διάθεση πάλι σήμερα (10/7/2017) το πρωί.
Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η ζωηρή διάθεση εξαρτάται από το πόσο οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξάνονται.
Δεν υπάρχει αρκετή απειλή πληθωρισμού, ή αρκετή ενέργεια στην οικονομία, για να με κάνει να σκεφτώ ότι οι αποδόσεις μπορούν να κινηθούν υψηλότερα χωρίς διακοπή, αλλά θα ήμουν πιο χαλαρός εάν τα στοιχεία CFTC μιλούσαν για μαζικές τεράστιες short θέσεις στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα παρά μειωμένες long θέσεις.
Στα τρέχοντα επίπεδα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εξακολουθούν να μην υπονομεύουν την ψυχολογία του κινδύνου παγκοσμίως κι έτσι υπονομεύουν το γιεν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης