Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Βελτιώνεται το outlook των αξιολογήσεων παγκοσμίως, παραμένει υψηλό το δημόσιο χρέος

tags :
Fitch: Βελτιώνεται το outlook των αξιολογήσεων παγκοσμίως, παραμένει υψηλό το δημόσιο χρέος
Ο μεγαλύτερος περιορισμός στις αξιολογήσεις προκύπτει λόγω των υψηλών και αυξανόμενων επιπέδων του δημοσίου χρέους
Για βελτίωση του outlook των πιστοληπτικών αξιολογήσεων παγκοσμίως κάνει λόγο ο οίκος Fitch Ratings, προειδοποιώντας ωστόσο ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα το δημόσιο χρέος.
Ο παγκόσμιος πιστωτικός κύκλος των κρατικών ομολόγων έφθασε σε σημείο καμπής στα τέλη του περασμένου έτους και κατέστη λιγότερο αρνητικός το 2017, τονίζει η Fitch Ratings στην ενδιάμεση αναθεώρηση των προοπτικών.
Οι παράγοντες που υποστηρίζουν τη βελτίωση των θεμελιωδών των κρατικών ομολόγων περιλαμβάνουν μια συγχρονισμένη ανάκαμψη στις προβλέψεις για την ανάπτυξη  του παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2017 και το 2018, ανάκαμψη του όγκου των διασυνοριακών συναλλαγών, σταθεροποίηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, αν και σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς και μια υποστηρικτική μακροοικονομική πολιτική , εξηγεί ο James McCormack, επικεφαλής αξιολογήσεων της Fitch.
Ωστόσο ο μεγαλύτερος περιορισμός στις αξιολογήσεις προκύπτει λόγω των υψηλών και αυξανόμενων επιπέδων του δημοσίου χρέους, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες, με τις αξιολογήσεις των κρατικών ομολόγων να είναι εκτεθειμένες στις μεταβολές του περιβάλλοντος των επιτοκίων, υπογραμμίζει η Fitch στην ανάλυσή της.
Ειδικότερα όσον αφορά την Ευρώπη, η Fitch υπογραμμίζει ότι δεν είναι σαφές αν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη της ανάπτυξης.
Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι οποίες αποτελούν έναν σημαντικό κίνδυνο για τη Βρετανία και - σε μικρότερο βαθμό - για τις χώρες της Ε.Ε.
Αβεβαιότητα επικρατεί και τις αλλαγές στις πολιτικές των ΗΠΑ όσον αφορά τη φορολογία και το εμπόριο, όπως και οι επιπτώσεις στους εμπορικούς της εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης