Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Περιορισμένος κίνδυνος για το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εάν το bitcoin καταρρεύσει

BlackRock: Περιορισμένος κίνδυνος για το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εάν το bitcoin καταρρεύσει
Λόγω των μεγάλων κερδών στα κρυπτονομίσματα, κάποιοι επενδυτές αποκαλούν την αγορά «φούσκα»
Η χαλαρή νομισματική πολιτική μπορεί να έχει συμβάλει στην κερδοσκοπία όσον αφορά στα ψηφιακά νομίσματα, όπως το bitcoin, αλλά ο κίνδυνος για το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα φαίνεται περιορισμένος, αναφέρεται σε ανάλυση της BlackRock.
Όπως επισημαίνεται, θα είναι πιθανό να δει κανείς διακυμάνσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων που βασίζονται στο blockchain καθώς αυτές επηρεάζονται από τις απόλυτα χαλαρές νομισματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κεντρικές τράπεζες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2009.
Αλλά, τα μεγάλα κέρδη στα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι ένα σημάδι υπέρβασης και να έχουν κάνει κάποιους επενδυτές να αποκαλέσουν την αγορά «φούσκα».
«Κοιτάζω τα γραφήματα και μου φαίνονται αρκετά τρομακτικά», δήλωσε ο Richard Turnill της BlackRock σε ενημέρωση δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη.
Ο Turnill και οι συνάδελφοί του συμβουλεύουν τους πελάτες να διατηρήσουν τις επενδύσεις στα χρηματιστήρια παγκοσμίως παρ' όλο που κάποιο άλλοι στρατηγικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι οι τιμές είναι υπερβολικές έπειτα από μια ανοδική πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας.
Όσον αφορά στο bitcoin, το βασικό κρυπτονόμισμα, πέτυχε ρεκόρ 3.000 δολ. τον περασμένο μήνα αλλά υποχώρησε περίπου 20% από τότε, διαπραγματευόμενο στα 2.366 δολ. την Τρίτη (11/7/2017).
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι σε σχέση με πέρυσι, το bitcoin καταγράφει κέρδη της τάξης του 264%.
Ωστόσο, ο Turnill επισημαίνει ότι οι ευρύτεροι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα νομίσματα που βασίζονται στο blockchain φαίνονται περιορισμένοι.
«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι εάν η τιμή πέσει στο μηδέν αύριο, θα υπάρξουν ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις με την πάροδο του χρόνου» επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης