Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Moody's αναβαθμίζει σε «Β1» την αξιολόγηση της Montepaschi di Siena - Σταθερό το outlook

H Moody's αναβαθμίζει σε «Β1» την αξιολόγηση της Montepaschi di Siena - Σταθερό το outlook
Το outlook αντανακλά την προσδοκία του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης ότι τα οικονομικά της τράπεζας θα παραμείνουν συμβατά με τη βασική βαθμολογία «caa1», τους επόμενους 12-18 μήνες
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (με εγγύηση τις καταθέσεις, σε «Β3» επιβεβαιώθηκε η αξιολόγηση για τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα) για τη Banca Monte dei Paschi di Siena, από «Β2» σε «Β1», προχώρησε σήμερα (12 Ιουλίου 2017) η Moody's, ορίζοντας παράλληλα τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) σταθερές.
Το outlook αντανακλά την προσδοκία του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης ότι τα οικονομικά της τράπεζας θα παραμείνουν συμβατά με τη βασική βαθμολογία «caa1», τους επόμενους 12-18 μήνες.
Στις 5 Ιουλίου 2017, η ιταλική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο της ιταλικής τράπεζας, πραγματοποιώντας «ένεση» ρευστότητας ύψους 5,4 δισ. ευρώ, ως μέρος του σχεδίου διάσωσης μιας εκ των πιο αδύναμων τραπεζών της Ευρώπης.
Η κρατική ανακεφαλαιοποίηση αποτελεί το κεντρικό σημείο της βαθιάς αναδιάρθρωσης της Monte dei Paschi, της τέταρτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη μεταβίβαση 28,6 δισ. ευρώ επισφαλών δανείων σε ένα ειδικό «όχημα», την επιβολή πλαφόν στην αμοιβή των κορυφαίων στελεχών της και βαθιές περικοπές στο προσωπικό.
Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από το ταμείο διάσωσης τραπεζών «Atlante II».
H Monte dei Paschi, η παλαιότερη τράπεζα παγκοσμίως οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης, κακές πρακτικές δανεισμού και πολιτικών παρεμβάσεων, ενώ είχε αψηφήσει τις προσπάθειες επιστροφής της σε υγιή βάση.
Η τράπεζα αναμένει καθαρά κέρδη άνω των 1,2 δισ. ευρώ το 2021, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές Αρχές.
O δείκτης κεφαλαίων της τράπεζας (CET1) αναμένεται να διαμορφωθεί στο 14,7% το 2021.
Πέρυσι, είχε καταγράψει καθαρές ζημιές ύψους 3,24 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης