Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρευνα Credit Suisse: Οι επενδυτές δίνουν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στα hedge funds

tags :
Έρευνα Credit Suisse: Οι επενδυτές δίνουν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στα hedge funds
Το 87% από αυτούς που εξαγόρασαν κεφάλαιο από managers κατά το α΄6μηνο 2017, αναμένεται να επανατοποθετήσουν αυτά τα μετρητά πίσω σε hedge funds, σύμφωνα με την έρευνα της Credit Suisse
Αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών για τα hedge funds διαπιστώνει η έκθεση της Credit Suisse, στην οποία επισημαίνεται πως όλο και περισσότεροι επενδυτές σκοπεύουν να αυξήσουν την έκθεσή τους το 2017.
Αυτή είναι μία τάση που αναπτύσσεται από τα μέσα του 2016, σύμφωνα με την έρευνα που περιλάμβανε 212 επενδυτές παγκοσμίως και αντιπροσωπεύει σχεδόν 660 δισ. δολάρια που επενδύθηκαν στις αγορές.
Ειδικότερα, το 81% των ερωτηθέντων επενδυτών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να διαθέσουν κάποια χρήματα σε hedge funds τους επόμενους έξι μήνες του 2017, έναντι 73% το 2016.
Το 87% από αυτούς που απέσυραν ρευστό από λοιπούς διαχειριστές κεφαλαίων κατά το α' 6μηνο 2017, αναμένεται να επανατοποθετήσουν αυτά τα μετρητά πίσω σε hedge funds, σύμφωνα με την έρευνα της Credit Suisse.
«To 2016 οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις επιδόσεις των hedge funds και πολλά δαπανήθηκαν την ίδια χρονιά, σε πιο σίγουρα αμοιβαία, εξασφαλίζοντας ότι τα κεφάλαια στο χαρτοφυλάκιο τους θα είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα», αναφέρει η έκθεση της Credit Suisse.
«Έχοντας αυτή τη σιγουριά, φαίνεται να κοιτάζουν προς τα εμπρός αισιόδοξα.
Η απόδοση ήταν καλύτερη και οι επενδυτές αισθάνονται ότι παίρνουν επίσης πιο εποικοδομητικές αμοιβές».
Η αγορά των 3,1 τρισ. δολαρίων έχει αντιμετωπίσει διαμάχες τα τελευταία χρόνια, καθώς οι managers αντιμετώπισαν μια αντίδραση κατά της χρέωσης υψηλών τελών, παράλληλα με την παραγωγή καλοδεχούμενων επιστροφών.
Οι πελάτες τράβηξαν περισσότερα από 70 δισ. δολάρια το 2016, το περισσότερο μετά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με την Hedge Fund Research.
Οι καθαρές αποσύρσεις μειώθηκαν στα 5,5 δισ. δολάρια το α΄3μηνο του 2017.
Τα quantitative funds, τα οποία χρησιμοποιούν αλγόριθμους υπολογιστή για να καθοδηγήσουν τις επενδυτικές αποφάσεις, μπορεί επίσης να σημειώσουν κέρδη.
Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων της έρευνας ανέφεραν ότι αναμένουν να αυξήσουν την έκθεσή τους σε quantitative funds τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.
"Αυτό έρχεται μετά από μια χρονική περίοδο όπου κάποιες θεμελιώδεις στρατηγικές δεν έχουν αποδώσει επίσης και οι επενδυτές αναζητούν λόγους διαφοροποίησης", αναφέρει η έκθεση.
"Είναι λίγο ένα πεδίο μάχης απέναντι στους ανθρώπους έναντι της μηχανής.
Οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν ποια μπορεί να είναι η πετυχημένη συνταγή κάθε στρατηγικής. "

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης