Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με αρωγό το θετικό κλίμα στο εξωτερικό το ΧΑ κοιτάζει υψηλότερα – Στο επίκεντρο τα βαριά χαρτιά

tags :
Με αρωγό το θετικό κλίμα στο εξωτερικό το ΧΑ κοιτάζει υψηλότερα – Στο επίκεντρο τα βαριά χαρτιά
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται για την προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές με την έκδοση ομολόγου, θα επηρεάζουν την πορεία της αγοράς
Θετικό κλίμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση εξαιτίας της θετικής ψυχολογίας που επικρατεί στις διεθνείς αγοράς.
Παράλληλα η βελτίωση του τζίρου και το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης βελτιώνει την εγχώρια ψυχολογία και εκτιμάται ότι ο γενικός δείκτης θα κινηθεί ξανά προς τη σημαντική αντίσταση των 850-855 μονάδων.
Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο ενώ το βλέμμα των επενδυτών έχει στραφεί και στις πληροφορίες που δημοσιεύονται για την προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές με την έκδοση ομολόγου.
Η κυβέρνηση επιθυμεί έκδοση με επιτόκιο χαμηλότερο από εκείνο της κυβέρνησης Σαμαρά, με κάποια στελέχη της αγοράς να σημειώνουν πως η επιστροφή της χώρας στις αγορές θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στο ΧΑ.
Άλλοι βέβαια σημειώνουν πως αν περίμενε λίγο η κυβέρνηση και έδειχνε στους επόμενους μήνες περαιτέρω βελτίωση στα οικονομικά της θα μπορούσε να πετύχει έκδοση με χαμηλότερο σημαντικά επιτόκιο από αυτό που θα πετύχει τώρα.
Η  χθεσινή έκδοση εντόκων έδειξε σημαντική μείωση του επιτοκίου και αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους και ιδιώτες εγχώριους επενδυτές που σημαίνει πως οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν σταδιακά να μειώσουν την έκθεσή τους σε έντοκα και να αποκτήσουν ομόλογα βοηθώντας την κυβέρνηση να πετύχει το στόχο της.

Euroxx

Περιμένουμε το ΧΑ να κινηθεί υψηλότερα με τις τράπεζες να αποτελούν την αιχμή του δόρατος της κίνησης.

Beta

Η θετική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού μπορεί να κρατήσει υψηλά το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση με βελτιούμενο τζίρο και rotation στις επιλογές των αγοραστών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης