Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Οι επενδυτές δεν αναλαμβάνουν αρκετό ρίσκο στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ

BlackRock: Οι επενδυτές δεν αναλαμβάνουν αρκετό ρίσκο στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ
Οι επενδυτές έγιναν πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά τις επενδύσεις σε risk assets μετά την οικονομική κρίση
Οι επενδυτές αναλαμβάνουν πολύ λίγο ρίσκο στη Wall Street, καθώς σκέφτονται υπερβολικά τον λόγο για τον οποίο η αγορά παραμένει πιο ήρεμη από το κανονικό, σύμφωνα με τη BlackRock.
Αυτή η προσοχή που επιδεικνύουν οι επενδυτές αντανακλάται στο μέτρο του φόβου των επενδυτών, όπως ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, που βρίσκεται κάτω από τους ιστορικούς μέσους όρους, υποδηλώνοντας ότι η αγορά είναι υπερβολικά εφησυχασμένη.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο VIX χθες (12/7/2017) ήταν κοντά στο 10,35, χαμηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 18,82.
Η μεταβλητότητα είναι πιθανό να παραμείνει χαμηλή για κάποιο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο Richard Turnill της BlackRock, σε ενημέρωση δημοσιογράφων.
Οι επενδυτές έγιναν πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά τις επενδύσεις σε risk assets μετά την οικονομική κρίση, επεσήμανε ο ίδιος, κι αυτό έχει επιδεινωθεί από την περίοδο χαμηλής μεταβλητότητας.
«Μία από τις συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι ότι πολλοί επενδυτές δεν αναλαμβάνουν αρκετό ρίσκο και ειδικά αρκετό μετοχικό ρίσκο (equity risk) στα χαρτοφυλάκια τους, προκειμένου να καλύψουν τα μακροπρόθεσμα οικονομικά τους κέρδη» επεσήμανε ο ίδιος.
Ωστόσο, τόνισε ότι η ηρεμία της αγοράς δεν είναι ασυνήθιστη και ιστορικά παραμένει για πολύ καιρό μέχρι να διακοπεί από μια σύντομη κρίση.

Screen Shot 2017 07 12 at 12.11.38 PM

Είναι σημαντικό ότι το σημερινό περιβάλλον μεταβλητότητας είναι συνδεδεμένο με μια σταθερή οικονομία όπως είναι το σύνηθες σενάριο, είπε ο Turnill της BlackRock.
Δύο πράγματα θα μπορούσαν να το αλλάξουν αυτό: μια οικονομική ύφεση -που θεωρεί χαμηλό ρίσκο- και μια σημαντική συσσώρευση χρηματοοικονομικού ρίσκου, που δεν φαίνεται αρκετά συστημικό για να προκαλέσει ευρείες ζημίες.
«Πολλοί επενδυτές, πιστεύουμε, ανησυχούν υπερβολικά για μια αλλαγή στη καθεστώς μεταβλητότητας» ο Turnill.
«Θα μπορούσαμε να δούμε οποιεσδήποτε βραχυπρόθεσμες αυξήσεις της μεταβλητότητας, όπως έχουμε δει πολλές κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ως ευκαιρίες για να αγοράσουμε στην πτώση», δήλωσε ο Turnill.
Ωστόσο, τόνισε επί του παρόντος η αγοράς δεν παρουσιάζει αυτά τα δείγματα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καθεστώς υψηλότερης μεταβλητότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης