Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ned Davis Research: Ιδού ο λόγος για τον οποίο η Wall Street ενισχύεται παρά την παράλυση του Λευκού Οίκου

Ned Davis Research: Ιδού ο λόγος για τον οποίο η Wall Street ενισχύεται παρά την παράλυση του Λευκού Οίκου
Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον Λευκό Οίκο δεν έχουν τρομάξει τη Wall Street 
Τo αμερικανικό χρηματιστήριο μπορεί να αρέσκεται στις κυβερνητικές αναταράξεις τόσο όσο και σε ενδεχόμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Η εταιρεία επενδυτικών ερευνών Ned Davis Research διαπίστωσε ότι όταν ο δείκτης Partisan Conflict της Fed στη Φιλαδέλφεια -που μετράει τη πολιτική διαφωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες- αυξάνεται άνω του 100, ο S&P αυξάνεται με ένα ετήσιο ποσοστό 11,7%.
Στον αντίποδα, ο S&P αυξάνεται μόλις 5,8% όταν ο εν λόγω δείκτης είναι άνω του 100.
Την Τετάρτη (18/7/2017), η Fed Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω δείκτης έφτασε στο 201,15 τον Ιούνιο.



«Όπως και άλλοι δείκτες που μετράνε την ψυχολογία, δουλεύει αντίθετα» δήλωσε στο CNBC ο Ed Clissold της Ned Davis Research, επισημαίνοντας ότι «στα χρηματιστήρια αρέσει να αναβαίνουν σε ένα τοίχο ανησυχίας».
Σε αυτή την περίπτωση, στους traders μπορεί να αρέσουν τα πρωτοσέλιδα για τις σχέσεις του Trump με τη Ρωσία που μπορούν προβλήματα στην Ουάσιγκτον.
Τα κέρδη αυξάνονται με ρυθμό ρεκόρ και η οικονομική ανάπτυξη είναι σταθερή - δύο πράγματα που αρέσουν στις αγορές.
Η νέα νομοθεσία θα μπορούσε να αναγκάσει τις επιχειρήσεις να αλλάξουν, ενδεχομένως πλήττοντας την ανάπτυξή τους.
Όταν η Ned Davis Research κοίταξε στον δείκτη Partisan Conflict τους τελευταίους έξι μήνες σε αντίθεση με τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα κέρδη του S&P ήταν ακόμα μεγαλύτερα.
Ο S&P αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 17% όταν η απόκλιση του δείκτη από την τάση ήταν πάνω από 100.
Όταν η απόκλιση ήταν κάτω από 100, ο S&P κέρδισε λιγότερο από 1% ετησίως, σύμφωνα με τη μελέτη.



Ακόμα, πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι οι μετοχές έχουν ενισχυθεί σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ μετά τις εκλογές λόγω των ελπίδων ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης του Trump για φορολογική μεταρρύθμιση, απορρύθμιση και δαπάνες υποδομών θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη.
Ωστόσο, σχεδόν μισό χρόνο μετά την ορκωμοσία του Trump, ο Κογκρέσο ακόμα συζητάει το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη, ενώ η συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση φαίνεται ότι είναι ακόμα πιο μακριά.
«Εν μέρει λόγω της πλειοψηφίας, κυρίως στη Γερουσία, είναι τόσο λεπτή, η διαμάχη συνεχίζεται.
Φυσικά, μια περικοπή φόρων θα εκληφθεί πολύ θετικά από την αγορά» είπε ο Clissold και πρόσθεσε «μόλις η αγορά αρχίσει να σκέφτεται τις λεπτομέρειες, μπορεί η λιγότερη δράση από την κυβέρνηση να μην είναι απαραίτητα κακό πράγμα».
Μερικοί στρατηγικοί αναλυτές λένε ότι η μεγάλη άνοδο της αγοράς αντικατοπτρίζει μια γήρανση της bull αγοράς, πριν τη μεγάλη πτώση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τον Μάρτιο, η Bank of America Merrill Lynch ενίσχυσε την πρόβλεψη για τον S&P στον τέλος του έτους κατά 150 μονάδες στις 2.450 υπό την άποψη ότι συχνά οι bull αγορές ολοκληρώνονται με μεγάλη αισιοδοξία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης