Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η αγορά παρά το αίσθημα βραχυχρόνιας ανοδικής πληρότητας αναγκάζει σε επανατοποθετήσεις

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η αγορά παρά το αίσθημα βραχυχρόνιας ανοδικής πληρότητας αναγκάζει σε επανατοποθετήσεις
Ο μεσοπρόθεσμος στόχος για τον Γενικό Δείκτη έως τα τέλη του έτους παραμένει η περιοχή των 920 μονάδων
Αργά αλλά σταθερά και υπό «τα τείχη του φόβου» μίας ξαφνικής καθοδικής διόρθωσης ο Γενικός Δείκτης έχει ανέβει σκαλοπάτι - σκαλοπάτι από τις 830 μονάδες προς το πολύ σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 855 με 860 μονάδων αναγκάζοντας με αυτό το τρόπο ανόδου αρκετούς ενεργούς επενδυτές να επανατοποθετούνται παρά το αίσθημα της βραχυχρόνιας ανοδικής πληρότητας, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ, Απόστολος Μάνθος.
Το ανοδικό πέρασμα τώρα από τις 860 μονάδες εάν συνοδευτεί με ισχυρότατο τζίρο συναλλαγών μπορεί να ξεκλειδώσει το επόμενο διαγραμματικό επίπεδο ήπιας αντίστασης  των 880 μονάδων.
Επίπεδο όμως, που πιθανότατα βάση της γραμμικής διασταύρωσης τόσο  του υπάρχον Fibonacci Channel όσο και των Gann Fans από τη βάση των  630 μονάδων  μπορεί να  σταματήσει βραχυχρόνια την αγορά αποτυπώνοντας έτσι συνθήκες μερικών ρευστοποιήσεων, σημειώνει ο αναλυτής.
Πάρα όμως τα όποια βραχυχρόνια καθοδικά pullback ο μεσοπρόθεσμος στόχος για τον Γενικό Δείκτη έως τα τέλη του έτους παραμένει η περιοχή των 920 μονάδων, τονίζει με νόημα ο κ.Μάνθος.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης  FTSE 25 έχει προσεγγίσει το στόχο των 2215 με 2240 μονάδων, που είχαμε θέσει από τα μέσα του Ιουνίου μετά τη τμήση του τριγωνικού σχηματισμού στις 2080 μονάδες.
Πιθανή συνέχεια στην υπάρχουσα ανοδική τάση θα φέρει το δείκτη για πρώτη φορά  μετά από 2 χρόνια σε ένα ευρύ επίπεδο τιμών,  που εκτείνεται από τις 2240 μονάδες έως τις 2588 μονάδες, απόσταση, που φτάνει ποσοστιαία το +15%.
Φυσικά η πραγματοποίηση μιας τέτοιας κίνησης για τον FTSE 25 θα προκαλέσει έντονη χρηματιστηριακή ευφορία  με ότι αυτό σημαίνει για τις μετοχές, που απαρτίζουν το δείκτη.
Τέλος όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη εάν επιβεβαιωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις η  ανοδική τμήση των 1120 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 1240 μονάδων (+10%).
Αντιθέτως αδυναμία διακράτησης του εν λόγω επιπέδου μπορεί να φέρει ένα «αμφιβόλου» ποιότητας βραχυχρόνιο πτωτικό κύμα προς τη στήριξη των 1090 με 1080 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης