Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «A-» η αξιολόγηση της Deutsche Bank – Παραμένει αρνητικό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «A-» η αξιολόγηση της Deutsche Bank – Παραμένει αρνητικό το outlook
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα στηρίξει τον ισολογισμό της τράπεζας κατά τη διάρκεια της διετούς αξιολόγησης, καθώς θα αναπτύσσεται το στρατηγικό σχέδιο
Η Standard & Poor’s διατήρησε σήμερα 14 Ιουλίου 2017 τη βαθμολογία «Α-» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της γερμανικής Deutsche Bank και «A-2» την βραχυπρόθεσμη, ενώ το outlook παρέμεινε αρνητικό.
Η αναθεωρημένη στρατηγική της Deutsche Bank της δίνει τη δυνατότητα να καταλήξει σε ένα πιο σταθερό και κερδοφόρο επιχειρησιακό μοντέλο, σύμφωνα με τη σημερινή (14 Ιουλίου 2017) έκθεση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.
Επίσης η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, καθώς αναδιοργανώνει τις δραστηριότητές της, ενώ η κερδοφορία για το 2017 θα είναι μέτρια. 
Η στρατηγική ανακοίνωση της Deutsche Bank τον Μάρτιο του 2017 στην ουσία επέκτεινε κυρίως τις προηγούμενες ενέργειες, αλλά περιελάμβανε κάποιες αλλαγές, όπως ότι θα διατηρήσει τη Deutsche Postbank, η οποία ήταν προς πώληση.
Αντ' αυτού, η Deutsche Bank ολοκλήρωσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2017.
Το αναθεωρημένο στρατηγικό σχέδιο θεωρείται πιο εφικτό και η διατήρηση της Postbank, θα υποστηρίξει ένα πιο σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο, παρέχοντας ισορροπία στις μεγάλες κεφαλαιαγορές.
Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank λόγω της πολυετούς διαδικασίας αναδιάρθρωσης.
Ειδικότερα, αντικατοπτρίζουν τους εγγενείς κινδύνους της πολυετούς διαδικασίας και των ενεργειών που απαιτούνται για την αναδιάρθρωση της τράπεζας, την απόκτηση καλής φήμης, αλλά και να σημειώσει πρόοδο στους αναθεωρημένους οικονομικούς στόχους.
Παρ 'όλα αυτά, ένα ισχυρότερο και πιο σταθερό επίπεδο απόδοσης εξακολουθεί να είναι κάπως μακριά και εξαρτάται από την επιτυχημένη εφαρμογή του αναθεωρημένου επιχειρηματικού σχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης