Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: H Wall Street γέμισε "momo" - Μια ανάλυση για τους παρορμητικούς επενδυτές

tags :
Marketwatch: H Wall Street γέμισε
"Tο να παίζει όπως αυτοί είναι σαν να παίζει μουσικές καρέκλες. Αργά ή γρήγορα η μουσική σταματάει και κάποιος μένει όρθιος"
Το 2017 η Wall Street κατακλύζεται ότι από στρατηγικούς επενδυτές, αλλά από άπειρους επενδυτής της στιγμής (momentum investors). Το Marketwatch τους ονομάζει "momo", τους περιγράφει ως πλήθος, επισημαίνει ότι δεν νοιάζονται για την αμερικανική οικονομία, και ότι αγοράζουν μόνοόταν οι τιμές των μετοχών ανεβαίνουν.
"Oι momo, έτσι, επενδύουν σε χρυσό και ομόλογα, παρ' όλο ππυ η αγορά τους προειδοποιεί. Δεν ενδιαφέρονται", γράφει ο αναλυτής Nigam Arora στον επενδυτικό ιστότοπο.
"Οι συνετοί επενδυτες παρακολουθούν τα οικονομικά δεδομένα. Οι καιροσκόποι δεν ενδιαφέρονται", επισημαίνει, εφιστώντας την προσοχή στα στοιχεια για τον πληθωρισμό και τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ.
"Οι αμερικανική οικονομία βασίζεται κατά 70% στις καταναλωτικές δαπάνες, γι' αυτό τα σημερινά μάκρο είναι σημαντικά", συνεχίζει ο Arora.
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,1% έναντι 0,2% των εκτιμήσεων.
Κατά το marketwatch για την ώρα οι στρατηγικοί, επαγγελματίες επενδυτές είναι ανενεργοί.
Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τους momo;
Το να παίζει όπως αυτοί είναι σαν να παίζει μουσικές καρέκλες.
Αργά ή γρήγορα η μουσική σταματάει και κάποιος μένει όρθιος.
Ακόμη, κατά το Marketwatch, οι momo καθοδηγούνται μόνο από το ύψος των μετοχών.
Συχνά, οι επενδυτές αυτοί δεν έχουν ούτε καν καλή αντίληψη για το τι κάνει μια εταιρεία, αλλά αγοράζουν μεγάλες ποσότητες μετοχών με βάση την ορμή των τιμών.
Οι επενδυτές που δεν είναι ιδιαίτερα παρορμητικοί ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να παραμείνουν μακριά από αυτήν την προσέγγιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης