Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global: Πιο πιθανό ένα «ήπιο Brexit» - Αυξημένη η γεωπολιτική αβεβαιότητα παγκοσμίως

S&P Global: Πιο πιθανό ένα «ήπιο Brexit» - Αυξημένη η γεωπολιτική αβεβαιότητα παγκοσμίως
Σε ό,τι αφορά στην Ε.Κ.Τ., προβλέπει επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι το 2018, οπότε και θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της έντασης αγοράς ομολόγων
Αυξημένη γεωπολιτική και πολιτική αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο διαπιστώνει σε έκθεσή της η S&P Global, τονίζοντας ωστόσο ότι, σχετικά με το επικείμενο Brexit, είναι πολύ πιο πιθανή μία ήπια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ.
Εξηγώντας, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για μία μεταβατική περίοδο που θα δοθεί στο νησί από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να προσαρμοστεί πιο εύκολα στο νέο καθεστώς.
Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι η S&P αναμένει ανάπτυξη 1,4% στη Βρετανία το 2017.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αμερικανική κυβέρνηση κατακλύζεται από ευαίσθητες εγχώριες υποθέσεις και εξακολουθεί να πάσχει από έλλειψη σαφήνειας, ενώ η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η Βραζιλία, έχει βυθιστεί σε σκάνδαλα διαφθοράς.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι η βόρεια κορεατική σπαθιά και η πρόσφατη διπλωματική κρίση που σχετίζεται με το Κατάρ και έχει διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τον γεωπολιτικό κίνδυνο στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο, αναφέρει ο οίκος, την ίδια στιγμή παρατηρείται η ηρεμία στις αγορές.
Σε ό,τι αφορά στην Ε.Κ.Τ., προβλέπει επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) μέχρι το 2018, οπότε και θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της έντασης αγοράς ομολόγων (tapering).
Σε αυτό το σημείο, αναφέρεται πως η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να ενισχύεται και να διευρύνεται, λόγω της ανθεκτικής εγχώριας ζήτησης και της βελτίωσης των προοπτικών.
Την ίδια στιγμή, η οικονομική ανάκαμψη της Ρωσίας αναμένεται να συνεχιστεί με μέτριο ρυθμό, λόγω της αναιμικής ανάκαμψης των τιμών πετρελαίου από τα χαμηλά του προηγούμενου έτους, την αύξηση των πραγματικών μισθών και τη νομισματική χαλάρωση.

image
image
image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης