Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Οι πολιτικοί φόβοι κόβουν την όρεξη των Αμερικανών επενδυτών για ρίσκο

BlackRock: Οι πολιτικοί φόβοι κόβουν την όρεξη των Αμερικανών επενδυτών για ρίσκο
Οι αναλυτές έχουν περιορίσει τις προσδοκίες τους για το εάν η κυβέρνηση Trump θα καταφέρει να εφαρμόσει τις πολιτικές προτάσεις της
Τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς φαίνονται ισχυρά αλλά οι πολιτικοί φόβοι έχουν θέσει υπό αναθεώρηση την ψυχολογία των επενδυτών.
Αυτό επεσήμανε στο CNBC, η Kate Moore της BlackRock Investment.
«Υπήρξε -μέχρι στιγμής φέτος- μια τεράστια ανησυχία σχετικά με την ανάληψη κινδύνου όσον αφορά στις μετοχές» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο φόβος προέκυψε παρά τα πολύ καλά κέρδη.
«Δεν θα τα αποκαλούσα καταπληκτικά, αλλά φαίνονται πραγματικά καλά στις ΗΠΑ, πραγματικά καταπληκτικά σε κάποιες περιοχές έξω από τις ΗΠΑ και όλες οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ ισχυρές.
Δεν βλέπουμε προθυμία για ανάληψη κινδύνου» επεσήμανε.
«Είναι πραγματικά δύσκολο να υπολογίσουμε κατά πόσο αυτό οφείλεται στον πολιτικό φόβο ή σε όλα αυτά τα αρνητικά δημοσιεύματα σχετικά με τις σχέσεις μας με άλλες χώρες.
Αλλά δεν πιστεύω ότι έχει αντίκτυπο στον ψυχισμό των Αμερικανών επενδυτών» ανέφερε η Moore.
Ωστόσο, παρά τον πολιτικό θόρυβο, η Moore παρέμεινε αισιόδοξη για το outlook των μετοχών.
«Είμαστε σε μια συνεχή οικονομική επέκταση, τα βασικά στοιχεία φαίνονται αρκετά καλά και δεν είμαστε απαραιτήτως στο τέλος του κύκλου», είπε και πρόσθεσε ότι οι αγορές απομακρύνονται από τις προσδοκίες ότι η κυβέρνηση Trump θα καταφέρει πολιτικά φέτος.
«Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι επενδυτές αποφάσισαν να σταματήσουν να δίνουν προσοχή στην Ουάσιγκτον» είπε η ίδια, τονίζοντας ότι «στις αρχές του τρέχοντος έτους ελπίζαμε ότι επρόκειτο να έχουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής ή κάποια αλλαγή στην υγειονομική περίθαλψη ή κάποιες ειδήσεις σχετικά με την υποδομή και νομίζω όχι μόνο εμείς αλλά οι περισσότεροι αναλυτές στην Wall Street περιόρισαν τις ελπίδες τους για το 2017 κοντά στο μηδέν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης