Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Είναι απαραίτητο το Κογκρέσο να ξυπνήσει τα ζωώδη ένστικτα της Wall Street

Morgan Stanley: Είναι απαραίτητο το Κογκρέσο να ξυπνήσει τα ζωώδη ένστικτα της Wall Street
Η φορολογική μεταρρύθμιση θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμα ένα ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο
Οι προσδοκίες για ισχυρή εταιρικά κέρδη και θετικό οικονομικό outlook έχουν οδηγήσει τις αμερικανικές μετοχές σε πολλαπλά ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.
Αλλά, προκειμένου οι μετοχές να κάνουν την επόμενη μεγάλη ανοδική κίνηση, το Κογκρέσο πρέπει να δράσει και να κυλίσει την μπάλα της πολιτικής, επισημαίνει ο Mike Wilson επικεφαλής στρατηγικός αναλυτών των αμερικανικών μετοχών της Morgan Stanley.
«Ο φορολογικός νόμος παραμένει το πιο σημαντικό πολιτικό θέμα για το αμερικανικό χρηματιστήριο και μετατίθεται για αργότερα αυτό το έτος (2017)» επισημαίνεται στην ανάλυση της Morgan Stanley.
Προς το παρόν οι μετοχές αναμένεται να συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα βασισμένες στα στέρεα εταιρικά αποτελέσματα με τα κέρδη του δεύτερο τριμήνου να αναμένεται να αυξηθούν κατά 6,7%.
Παρ' όλα, προκειμένου ο S&P 500 να τεστάρει επιτυχώς τον στόχο του Wilson για τις 2.700 μονάδες, οι μετρήσεις τις αγοράς, όπως ο δείκτης Ρ/Ε, πρέπει να βελτιωθούν κι αυτό εξαρτάται από το εάν η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα της.
Το επικό ράλι της Wall Street μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2017 -σύμφωνα με κάποιους αναλυτές- οφειλόταν στα «ζωώδη ένστικτα», λόγω ευρείας αισιοδοξίας σε σχέση με τις εκκρεμείς νομοθετικές αλλαγές που θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την οικονομία των ΗΠΑ και να ενισχύσουν τον εταιρικό τομέα.
Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτής της αρχικής ευφορίας ξεπεράστηκε, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο η νέα κυβέρνηση να μην καταφέρει να εφαρμόσει τις πολιτικές της τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, ο ενθουσιασμός για την αναμενόμενη πολιτική ώθηση τροφοδότησε τα κέρδη της αγοράς από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, αλλά από τον Μάρτιο, αυτή τη δουλειά έχουν αναλάβει τα κέρδη των εταιρειών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης