Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι εκτιμήσεις 6 αναλυτών για τις ανακοινώσεις του Draghi (20/7): Προετοιμάζεται το έδαφος για το tapering

Οι εκτιμήσεις 6 αναλυτών για τις ανακοινώσεις του Draghi (20/7): Προετοιμάζεται το έδαφος για το tapering
Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017
Μετά τις δηλώσεις του Mario Draghi (επικεφαλής της ΕΚΤ) στο ετήσιο συνέδριο της Τράπεζας στη Σίντρα της Πορτογαλίας, που πυροδότησαν, οι αναλυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, προκειμένου να καταλάβουν ποια θα είναι η μελλοντική νομισματική πολιτική της Τράπεζας.
Ειδικότερα, οι Barclays και Citigroup εκτιμούν ότι η επικείμενη συνεδρίαση θα είναι bearish για τα ομόλογα βραχυπρόθεσμα, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΚΤ θα προετοιμάσει το έδαφος για την ανακοίνωση του tapering.
Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές βλέπουν θετικά ρίσκο για το κοινό νόμισμα ενόψει των αποφάσεων της Πέμπτης (20/7/2017), με τον Draghi να διατηρεί τον ίδιο τόνο με αυτόν που είχε η ομιλία του στη Σίντρα.

JP Morgan

Η JP Morgan έχει αναθεωρήσει τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της για ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς αναμένει ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην προετοιμασία του εδάφους για το tapering (κατάργηση του QE).
Το βασικό σενάριο είναι ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει το tapering στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Bank of America Merrill Lynch

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας το κεντρικό σενάριο όσον αφορά στην ΕΚΤ είναι ότι: τον Σεπτέμβριο θα γίνει μια προαναγγελία μιας απόφασης για το μέλλον του QE τον Οκτώβριο του 2017, με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων να μειώνεται από τα 60 δισ. ευρώ στα 40 δισ. ευρώ για έξι μήνες αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2018 και το tapering να ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2018.

Goldman Sachs

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο Draghi θα δώσει τον Σεπτέμβριο του 2017, ένα καλύτερο δείγμα των προθέσεων του όσον αφορά το tapering κατά τη διάρκεια του 2018, ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο.

Morgan Stanley

Πολλές κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους.
Ωστόσο, όλες οι ενέργειες ανακοινώθηκαν προσεκτικά ως σταδιακές.
Η ανακοίνωση της ΕΚΤ πρέπει επίσης να υπογραμμίσει ότι η διαδικασία θα είναι σταδιακή.

Barclays

Η ΕΚΤ μπορεί να ενισχύσει την άποψη ότι η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια ευκαιρία για επανεξέταση της πολιτικής, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα bearish σήμα.

Citigroup

Η βασική αιτία για την αλλαγή ρητορικής της ΕΚΤ (ενδεικτικά αναφέρεται η ομιλία του Draghi στην Πορτογαλία) είναι η τεχνική ανάγκη για τερματισμό του QE το 2018 δεδομένου του νομικού ορίου του 33%, όχι το outlook του πληθωρισμού.
Δεδομένου αυτού, το αποτέλεσμα από την επικείμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι να πιθανό να είναι bearish για τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης