Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Το βλέμμα στις εξελίξεις γύρω από την έκδοση του ελληνικού ομολόγου και στην πορεία των ξένων αγορών

tags :
ΧΑ: Το βλέμμα στις εξελίξεις γύρω από την έκδοση του ελληνικού ομολόγου και στην πορεία των ξένων αγορών
H καθυστέρηση της έκδοσης εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη μεταβλητότητα στο ΧΑ, ενώ προβληματίζει η χθεσινή αύξηση του τζίρου προς το κλείσιμο της συνεδρίασης
Η χθεσινή φημολογία γύρω από την έκδοση του ελληνικού ομολόγου και η μικρή αναβολή της έκδοσης, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών έφερε σημαντικές πιέσεις στην εγχώρια αγορά.
Επιπλέον η αύξηση του τζίρου στο διάστημα εκείνο που οι απώλειες για τον γενικό δείκτη αυξήθηκαν σημαντικά, δημιούργησε προβληματισμό.
Πάντως από την προηγούμενη εβδομάδα τεχνικοί αναλυτές ανέφεραν πως η αγορά έπρεπε να διορθώσει, καθώς υπήρχαν σημαντικά κέρδη και είχαν προσεγγιστεί σημαντικές αντιστάσεις.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές του ΟΛΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0892 ευρώ ανά μετοχή μικτό, ήτοι 0,0758 ευρώ καθαρό.
Επίσης χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύονται και οι μετοχές της Space Hellas ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,0255 ευρώ).

Eurobank

Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά, περιμένουμε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Euroxx

Για σήμερα περιμένουμε το ΧΑ να κινηθεί σταθεροποιητικά.

Beta

Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση του ελληνικού ομολόγου.

Στη σημερινή ατζέντα η έκδοση του εταιρικού ομολόγου της Τέρνα Ενεργειακή, καθώς λήγει σήμερα η δημόσια προσφορά και η διαπραγμάτευση του ΟΛΠ χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.
 

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης