Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Atlantic Equities: Δεν είναι απαραίτητο ότι τα υψηλότερα επιτόκια ωφελούν τις τράπεζες

Atlantic Equities: Δεν είναι απαραίτητο ότι τα υψηλότερα επιτόκια ωφελούν τις τράπεζες
Μέχρι στιγμής η άνοδος των επιτοκίων δεν έχει ωφελήσει όλες τις τράπεζες
Σε συνδυασμό με τους χαμηλότερους φόρους και τον περιορισμό των κανονισμών, τα υψηλότερα επιτόκια υποτίθεται ότι θα έδινα τη μεγάλη ώθηση στις αμερικανικές τράπεζες μετά την εκλογή του Donald Trump.
Ωστόσο φαίνεται ότι οι αναλυτές έχουν διαφορετική άποψη.
«Τα επιτόκια αυξάνονται και αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια οφέλη.
Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν ισχύει αυτό» δήλωσε ο Chris ‎Wheeler αναλυτής για τις αμερικανικές τράπεζες στην Atlantic Equities τονίζοντας «ακόμα προσπαθούμε να κατανοήσουμε ποια είναι η πλήρης επίδραση».
Ενδεικτικά είναι τα μεγέθη που ανακοίνωσαν οι τράπεζες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Συγκεκριμένα, Bank of America, Citigroup και JP Morgan ανακοίνωσαν χαμηλότερο Net Interest Margin (η διαφορά μεταξύ του τι πληρώνει μια τράπεζα για τα κεφάλαια της και του τι κερδίζει από τον δανεισμό και τις άλλες δραστηριότητες) στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 έναντι του πρώτου.
Μεταξύ των μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών (που δραστηριοποιούνται στη λιανική τραπεζική), μόνο η Wells Fargo κατάφερε να πετύχει μια αύξηση σε αυτόν τον δείκτη.
«Δυστυχώς για τους επενδυτές των τραπεζών, το επιτόκιο που τίθεται από τη Fed απέχει πολύ από το να στηρίξει την κερδοφορία των τραπεζών.
Οι αποδόσεις των ομολόγων, που δεν καθορίζονται από την Ουάσιγκτον αλλά από τις αγορές κεφαλαίων, είναι εξίσου σημαντικές.
Αυτές έχουν υποχωρήσει από τον Μάρτιο, καθώς οι επενδυτές έχουν μια αμυδρή άποψη σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και του πληθωρισμού» αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης