Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Το tapering της ΕΚΤ θα επηρεάσει κυρίως τα ιταλικά ομόλογα

Danske Bank: Το tapering της ΕΚΤ θα επηρεάσει κυρίως τα ιταλικά ομόλογα
Η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σημερινές (20/7/2017) ανακοινώσεις του Mario Draghi
Την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα συζητήσει για το tapering στη σημερινή (20/7/2017) συνεδρίαση εκφράζουν οι αναλυτές της Danske Bank.
«Κατά την άποψη μας, τέτοια συζήτηση θα κινείται στο ίδιο μοτίβο με την πρόσφατη ρητορική ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα είναι απαραίτητη προκειμένου η πολιτική θα διατηρηθεί ''ευρέως αμετάβλητη''» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.
Όσον αφορά στις αγορές σταθερού εισοδήματος, το tapering είναι κυρίως ένα θέμα που θα επηρεάσει την Ιταλία όπως και το τελικό επίπεδο των αποδόσεων.
«Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά μετρητά στο σύστημα και η ΕΚΤ θα έχει μεγάλη ανάγκη επανεπένδυσης το επόμενα έτη.
Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε σημαντική διεύρυνση του spread μεταξύ των ιταλικών και των γερμανικών ομολόγων δεν αναμένεται να είναι επίμονη δεδομένης της ισχυρής βάσης εγχώριων επενδυτών στα ιταλικά ομόλογα» αναφέρουν οι αναλυτές της Danske Bank.
Τέλος τονίζουν ότι η σημερινή (20/7/2017) συνεδρίαση της ΕΚΤ, αν μη τι άλλο, πιθανότατα θα ενισχύσει τους ανοδικούς κινδύνους για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, ενώ διατηρούν την εκτίμηση σύμφωνα με την οποία το ευρώ/δολάριο θα κυμανθεί γύρω από το 1,13 στο εγγύς μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης