Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές αποφεύγουν τις αμερικανικές μετοχές σε πρωτόγνωρο βαθμό

tags :
BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές αποφεύγουν τις αμερικανικές μετοχές σε πρωτόγνωρο βαθμό
Tο 22% των θεσμικών επενδυτών δηλώνει ότι τα εταιρικά κέρδη των ΗΠΑ δεν θα βελτιωθούν σημαντικά κατά τους επόμενους 12 μήνες
Οι επενδυτές αποφεύγουν τις αμερικανικές μετοχές σε βαθμό που δεν έχει σημειωθεί ξανά μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, το 20% των επενδυτών είναι underweight στις αμερικανικές μετοχές.
Ωστόσο, η τελευταία φορά που αυτό το ποσοστό ήταν τόσο μεγάλο ήταν τον Ιανουάριο του 2008, όταν ο S&P 500 ήταν κοντά στην προηγούμενη κορύφωση πριν καταρρεύσει κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
«Ένα καθαρό 80% των επενδυτών πιστεύουν ότι η Αμερική είναι η πιο υπερτιμημένη περιοχή» αναφέρεται στην έρευνα της αμερικανικής τράπεζας.

Screen Shot 2017 07 19 at 12.09.16 PM

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν περιορίσει τη διακράτηση μετρητών στο 4,9% (από 5% που ήταν ένα μήνα πριν).
Επισημαίνεται ότι μόνο όταν το ποσοστό υποχωρήσει κάτω από το 3,5% αποτελεί σήμα για sell.
Όσον αφορά τα κέρδη, το 22% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώσει ότι τα εταιρικά κέρδη δεν θα βελτιωθούν σημαντικά κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Screen Shot 2017 07 19 at 12.20.21 PM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης