Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Τα junk ομόλογα θα πρέπει να αρχίσουν να… ασχολούνται με το πετρέλαιο

UBS: Τα junk ομόλογα θα πρέπει να αρχίσουν να… ασχολούνται με το πετρέλαιο
Κίνδυνος εάν το πετρέλαιο υποχωρήσει στα 40 δολ.
Τα ομόλογα υψηλής απόδοσης θα πρέπει να αρχίσουν να ασχολούνται με το ενδεχόμενο το πετρέλαιο να υποχωρήσει στα 40 δολ. ή και χαμηλότερα από αυτά τα επίπεδα.
Αυτό αναφέρεται σε πρόσφατη ανάλυση της UBS με αφορμή την υποχώρηση των πετρελαίου.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου υποχωρήσουν στα 40 δολ. ή κάτω από αυτό, θα υπάρξει αρνητική επίδραση και στην πορεία των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας (μέσω θυγατρικών εταιρειών των αμερικανικών εταιρειών που σχετίζονται με τα εμπορεύματα) καθώς θα μπορούσε να περιορίσει τα συνολικά εταιρικά κέρδη.
Αντίστοιχα μια παρατεταμένη τιμή πετρελαίου στα 40 δολ. θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη πίεση και αδυναμία αποπληρωμής (default) στα χαμηλότερης ποιότητας ομολόγα υψηλής απόδοσης κατά το 2018.
Ενώ οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου θα πρέπει να περιορίσουν τους ανοδικούς κινδύνους του πληθωρισμού, οι προσδοκίες της αγοράς για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed είναι ήδη αρκετά χαμηλότερες από τη μέση πορεία που έχει καθορίσει η Fed, κάτι που σημαίνει ότι η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει ένα αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η πτώση των τιμών του πετρελαίου από την προσφορά, σε συνδυασμό με τις ανθεκτικές κεφαλαιαγορές και τις χρηματοοικονομικές συνθήκες, θα μπορούσε ακόμα να οδηγήσει τη Fed να προχωρήσει σε σύσφιξη πολιτικής πιο γρήγορα απ' ό,τι αναμένει η αγορά.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης